Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Valeriu Streleţ: Solicitarea de a afla cine interceptează convorbirile telefonice poate fi foarte utilă

|versiune pentru tipar||
PLDM / 1 februarie 2013 | 
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Declaraţiile liderului PL, Mihai Ghimpu, sunt o încercare stângace şi jalnică de a se menţine pe agenda mass-media în week-end, a afirmat în cadrul unui briefing de presă vicepreşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, preşedintele fracţiunii parlamentare a PLDM, Valeriu Streleţ.

“Acum o săptămână, am explicat ce am avut în vedere atunci când am spus că poate fi uşor verificată informaţia dacă a ştiut sau nu liderul PL despre incidentul de la Pădurea Domnească. Era suficientă solicitarea de la operatorul de telefonie a registrului apelurilor înregistrate, nu şi a conţinutului. Ghimpu în mod conştient denaturează informaţia”, a spus Valeriu Streleţ.

“Cât priveşte solicitarea dânsului către organele competente pentru a afla dacă sunt interceptate ilegal convorbirile telefonice şi la comanda cui, aceasta vine în susţinerea demersului premierului Filat, care încă acum o săptămână a cerut SIS efectuarea unei investigaţii la acest capitol. Noi, la fel, suntem interesaţi să aflăm cine are dreptul de a intercepta convorbirile telefonice şi în acest context ne solidarizăm cu apelul lui Ghimpu”, a precizat Streleţ.

Preşedintele fracţiunii parlamentare a PLDM s-a referit şi la acuzaţiile liderului liberal vizavi de starea de lucruri de la Banca de Economii.

“Nu putem decât să ne exprimam regretul pentru faptul că dl. Ghimpu, ca om de stat, provoacă o panică care vizează o instituţie financiară importantă din Republica Moldova. Ghimpu trebuie să-şi cântărească foarte bine poziţiile şi atitudinea, mai ales că o bună parte din responsabilitatea pentru situaţia creată la Banca de Economii o poartă şi Banca Naţională, instituţie condusă de un reprezentant al PL. Aşa că ar fi cazul de investigat cine este interesat de a crea această panică în jurul BEM”, a subliniat Valeriu Strelet.

Totodată, preşedintele fracţiunii parlamentare a PLDM a declarat că noua echipă de management a întreprins toate acţiunile necesare pentru a stabiliza situaţia la Banca de Economii.

Sursa: www.pldm.md

Deputaţii PLDM propun ca vicedirectorii CNA să fie numiţi pe bază de concurs Vlad Filat este cel mai influent politician din Republica Moldova