Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Valeriu Streleţ: Fără voinţă politică, orice apel al preşedintelui Nicolae Timofti ar fi un strigăt în pustiu

|versiune pentru tipar||
PLDM / 14 februarie 2013
Partidul Liberal Democrat din Moldova

“Fără voinţă politică, orice apel al preşedintelui Nicolae Timofti ar fi un strigăt în pustiu”, susţine preşedintele fracţiunii PLDM, Valeriu Streleţ.

Preşedintele fracţiunii parlamentare a PLDM a menţionat miercuri seară, în cadrul unei emisiunii la Moldova 1, că poziţia politică şi rolul în stat îi permite preşedintelui să intervină în calitate de arbitru sau mediator, însa în asemenea situaţii, pârghiile sale sunt foarte limitate.

“Dacă nu va exista voinţă politică pentru a ţine cont de problemele apărute, de a reseta abordările şi atitudinile, atunci orice apel al domnului Timofti se poate dovedi un strigăt în pustiu”, a specificat Streleţ.

Valeriu Streleţ a punctat că mesajul prim-ministrului nu a avut drept scop distrugerea Alianţei, ci evidenţierea unor probleme şi solicitarea celorlalte componente AIE să se implice activ în soluţionarea lor.

“La moment Guvernul nu are susţinere din partea majorităţii parlamentare, iar prim-ministrul nu are dreptul să se implice în verificarea unor ministere pentru ca vine liderul de partid şi spune: «nu te băga, este ministerul meu».

Apelul prim-ministrului propune rescrierea acestui accord, pentru a scoate influenţa politică din unele structuri guvernamentale.

Resetarea Alianţei înseamnă temperarea ambiţiilor lui Vlad Plahotniuc, excluderea metodelor sale din politică, continuarea cursului de reforme, într-o manieră sinceră, devotată şi consacrată doar cetăţenilor”, a precizat Valeriu Streleţ.

Sursa: www.pldm.md

Comunicat de presă al Partidului Liberal Democrat din Moldova Precizare a fracţiunii parlamentare a PLDM