Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Comunicat de presă al Partidului Liberal Democrat din Moldova

|versiune pentru tipar||
PLDM / 19 februarie 2013
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Deputaţii din fracţiunea parlamentară a Partidului Liberal Democrat din Moldova au adresat astăzi repetat directorului Centrului Naţional Anticorupţie, Viorel Chetraru, o invitaţie la şedinţa fracţiunii.

Fracţiunea parlamentară a PLDM califică refuzul şefului CNA drept o sfidare a normelor de drept. Art.17 din Legea despre statutul deputatului în Parlament prevede că deputatul este în drept să propună spre examinare Parlamentului probleme ce ţin de controlul asupra modului în care organele de stat şi cele obşteşti execută legile şi hotărârile Parlamentului.

De asemenea, art.6 din Regulamentul Parlamentului stabileşte faptul că fracţiunile parlamentare au dreptul să iniţieze audieri parlamentare, iar în art.44 din Legea cu privirea la CNA este stipulat că activitatea Centrului este supusă monitorizării din partea societăţii, supravegherii parlamentare şi controlului autorităţii judiciare în limitele competenţelor stabilite.

Deputaţii PLDM consideră drept argument plauzibil, invocat de şeful CNA, doar faptul că şedinţa urma să aibă loc la sediul PLDM. Specificăm, însă, că fracţiunea nu dispune de spaţiu pentru desfăşurarea şedinţelor sale la sediul Parlamentului, ţinând cont de componenţa sa numerică. În acelaşi timp, precizăm că Viorel Chetraru a participat anterior la şedinţele, care au avut loc la sediul PLDM, inclusiv când a cerut voturile a 31 de deputaţi PLDM pentru a fi numit director la CNA.

Fracţiunea parlamentară a PLDM a adresat astăzi un mesaj repetat şefului CNA, în care îi propun să stabilească el locaţia. Deputaţii îşi exprimă disponibilitatea de a desfăşura şedinţa inclusiv la sediul CNA.

Sursa: www.pldm.md

Comunicat de presă al Partidului Liberal Democrat din Moldova Comunicat de presă al Partidului Liberal Democrat din Moldova