Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Vlad Filat: Deciziile ce urmează să le luăm sunt foarte responsabile şi nu vizează interesul de partid, ci al Republicii Moldova

|versiune pentru tipar||
PLDM / 23 aprilie 2013 | 
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat, a susţinut un briefing de presă, în care a expus poziţia faţă de ultimele evenimente politice şi acţiunile ce urmează a fi întreprinse.

Vlad Filat a menţionat că, în ultima perioadă, PLDM a fost implicat într-un amplu proces de negocieri în vederea creării unei noi majorităţi parlamentare, depăşirii crizei politice şi învestirea noului Guvern, pentru a da cetăţenilor stabilitatea de care au nevoie.

“Nu ascund că acest proces a fost unul dificil. Am făcut cedări şi concesii pentru cetăţeni, pentru viitorul european al fiecăruia dintre noi. Mulţi invocă lipsa de flexibilitate în politica moldovenească. În acest caz, am făcut concesii fiind conştient că sunt în detrimentul intereselor partidului. Dar m-am ghidat de un singur scop — să asigurăm Republica Moldova cu o guvernare pentru viitorul european al ţării, prin realizarea angajamentelor pe care le avem în faţa cetăţenilor şi anume: o justiţie care face dreptate fiecărui om, o viteză mai mare în transformarea europeană a ţării care să ofere mai multă grijă faţă de cetăţeni. Acesta este proiectul naţional, acesta este interesul cetăţenilor, care merită să aibă un prezent şi un viitor prosper, aici acasă”, a declarat preşedintele PLDM.

Vlad Filat a remarcat că procesul de negocieri a scos în evidenţă interesele reale pe care le are fiecare partid parlamentar din Republica Moldova, specificând că PLDM a trecut testul de devotament în faţa cetăţenilor.

“Mulţi îmi spuneau că aceste negocieri vor aduce sacrificii, vor lovi în mine şi partid. Dar vreau să vă asigur că mi-am asumat conştient aceste sacrificii şi riscuri personale, nu doar pentru a demonstra că interesele cetăţenilor sunt mai presus decât interesul politic, dar şi pentru a arăta că este necesar să gândim ca oameni de stat, nu doar politicieni”, precizat liderul PLDM.

Vlad Filat a menţionat că decizia Curţii Constituţionale nu a fost întâmplătoare şi în mod cert va intra în istorie.

“Este absolut evident că decizia de ieri a Curţii Constituţionale este una politică şi creează un precedent greu de estimat pentru funcţionarea statului de drept. Această decizie poate avea un impact negativ pe termen lung asupra dezvoltării democratice a Republicii Moldova”, a declarat Vlad Filat.

În acelaşi timp, Vlad Filat a reiterat angajamentul PLDM de a acţiona în conformitate cu principiile statului de drept, cu normele democratice şi valorile europene, punând şi în continuare la baza acţiunilor sale interesele cetăţenilor: lupta cu corupţia, viteza reformelor care să aducă mai multă grijă faţă de cetăţeni.

Vlad Filat a menţionat că a avut un schimb de opinii în ceea ce priveşte situaţia social-politică şi economică a ţării cu Preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, urmând ca în ziua de 25 aprilie să fie desemnat un premier interimar.

Vizavi de acţiunile ulterioare ale PLDM, Vlad Filat a specificat că o decizie va fi luată în urma unor consultări largi în cadrul partidului, care au început deja.

“Deciziile ce urmează să le luăm sunt foarte responsabile şi nu vizează interesul de partid, ci al Republicii Moldova”, a spus Vlad Filat.

Sursa: www.pldm.md

Deputaţii PLDM au identificat posibilitatea restaurării unui monument arhitectural Ion Balan a fost reales preşedintele al OT Cantemir a PLDM