Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Mesajul deputaţilor PLDM cu ocazia zilei Drapelului

|versiune pentru tipar||
PLDM / 26 aprilie 2013
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Dragi cetăţeni,

Pe 27 aprilie sărbătorim Ziua Drapelului — Tricolorul — simbolul oficial al statului Republica Moldova.

Drapelul de Stat aminteşte fiecărui cetăţean datoria sfântă de a servi cu credinţă patria, de a apară cu orice preţ unitatea, suveranitatea şi independenţa Republicii Moldova.

Tricolorul a obţinut statutul de Drapel de Stat din dorinţa celor care au luptat, acum mai bine de două decenii, pentru libertatea, independenţa şi suveranitatea Republicii Moldova.

Cele trei culori: albastru, galben, roşu, împărţite în mod egal, reprezintă principiul egalităţii, iar orientarea culorilor în sus semnifică verticalitatea poporului nostru.

Capul de bour, element central al stemei de stat, ne uneşte de trecutul acestor meleaguri, iar acvila cruciată semnifică originea latină a poporului nostru şi este simbolul spiritualităţii, divinităţii, forţei solare, al focului şi al nemuririi.

Drapelul de Stat ne reprezintă oriunde in lume şi semnifică unitatea unui popor. Prin felul cum e iubit un drapel, aşa se manifestă şi solidaritatea unui neam.

Cu această ocazie, stimaţi concetăţeni, vă îndemnăm să arboraţi un tricolor şi să-l cinstiţi cum se cuvine, astfel încât viitoarele generaţii, care vor trăi într-o lume fără frontiere, să se mândrească cu tricolorul nostru.

Sursa: www.pldm.md

Liliana Palihovici: Prin decizia sa, CC nu face altceva decât să continue lista cazurilor în care Moldova este condamnată din cauza utilizării justiţiei în scopuri de răfuială politică Comunicat de presă cu privire la şedinţa CPN al PLDM