Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

PLDM a fost reprezentat la şcoala de primăvară “Principii pentru o societate liberă”

|versiune pentru tipar||
PLDM / 8 mai 2013
Partidul Liberal Democrat din Moldova

În perioada 3–6 mai curent, în Suedia, s-a desfăşurat şcoala de primăvară “Principii pentru o societate liberă”, organizată de Fundaţia Jarl Hjalmarson. Partidul Liberal Democrat din Moldova a fost reprezentat de Alexandru Tonu, Anastasia Tucan, Roman Cernelea, Adrian Popescu şi Silvia Pojoga. La eveniment au participat peste 20 de reprezentanţi din Georgia, Azerbaijan, Belarus şi Suedia.

Cursurile în cadrul şcolii de primăvară au fost susţinute de autorul cărţii “Principii pentru o societate liberă”, Nigel Ashford, membru al Parlamentului suedez, şi Gustav Blix, preşedintele Fundaţiei Jarl Hjalmarson.

Pentru început, beneficiarii şcolii au făcut o prezentare a situaţiei politice din ţara pe care o reprezintă, dar şi a partidelor din care fac parte. Ulterior, în cadrul atelierelor s-a discutat despre democraţie, proprietatea privată, egalitatea de şanse, drepturile omului, globalizare, integrarea europeană dar şi despre Parteneriatul Estic.

Liberal democraţii au vorbit despre situaţia politică din Republica Moldova şi despre PLDM. Reprezentanţii din Georgia, Azerbaidjan, Belarus şi Suedia s-au arătat interesaţi de situaţia din Moldova şi au adresat zeci de întrebări despre conflictul din Transnistria, despre cum decurge procesul de integrare în Uniunea Europeană, eventualele alegeri anticipate.

La finalul cursurilor, participanţii au primit din partea Fundaţiei Jarl Hjalmarson, certificate care atestă absolvirea cu succes a şcolii de primăvară “Principii pentru o societate liberă”.

Sursa: www.pldm.md

Valeriu Streleţ: Vom depune eforturi pentru a avansa cât mai mult în dialogul cu Uniunea Europeană Vlad Filat: PLDM a fost, este şi va fi mereu dedicat necondiţionat viitorului european al Republicii Moldova