Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Vlad Filat a avut o întrevedere cu Stefan Fule

|versiune pentru tipar||
PLDM / 18 mai 2013
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat, a avut azi, 18 mai, o întrevedere cu Comisarul european pentru Extindere şi Politică de Vecinătate, Štefan Füle, la sediul PLDM.

Din componenţa delegaţiei PLDM au mai făcut parte prim-vicepreşedintele PLDM, premierul interimar, Iurie Leancă, vicepreşedinţii PLDM, Liliana Palihovici şi Valeriu Streleţ.

Părţile au făcut un schimb de opinii asupra situaţiei politice din Republica Moldova, în contextul ultimelor evenimente.

Vlad Filat a relatat oficialilor europeni despre invitaţia la negocieri, lansată de PLDM colegilor din PD, Grupului reformatorilor din PL şi deputaţilor independenţi, pentru formarea unei majorităţi parlamentare şi crearea unui nou guvern, care să continue calea integrării europene.

De asemenea, Vlad Filat şi-a exprimat îngrijorarea în legătură cu deciziile politizate ale Curţii Constituţionale.

“PLDM este gata prin acţiuni concrete şi într-o manieră responsabilă să formeze o majoritate parlamentară, care să contribuie la implementarea reformelor necesare pentru consolidarea democraţiei şi a statului de drept, în special prin asigurarea funcţionalităţii imparţiale şi independente a instituţiilor cheie din sistemul justiţiei. Ţara are nevoie de stabilitate, pentru ca instituţiile statului să funcţioneze în baza legii şi a interesului naţional”, a menţionat Vlad Filat.

Comisarul european pentru Extindere şi Politică de Vecinătate, Štefan Füle, a salutat angajamentul PLDM pentru depăşirea crizei politice şi instituţionale şi a accentuat că interesul Republicii Moldova — integrarea europeană şi asigurarea bunăstării cetăţenilor — trebuie să se ridice asupra intereselor politicienilor. Štefan Füle l-a asigurat pe Vlad Filat de sprijinul partenerilor în realizarea agendei europene a Republicii Moldova.

Sursa: www.pldm.md

Declaraţia PLDM în legătură cu decizia Curţii Constituţionale Tinerii din s. Chetrosu — în vizită la guvern