Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Vlad Filat a avut o întrevedere cu activul de partid din raionul Glodeni

|versiune pentru tipar||
PLDM / 13 iunie 2013
Partidul Liberal Democrat din Moldova

În cadrul vizitei efectuate, la 13 iunie, în raionul Glodeni, preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat a avut o întâlnire cu activul de partid.

La şedinţă au fost prezenţi deputatul PLDM, Lilian Zaporojan, preşedintele raionului Glodeni, Valeriu Ţarigradschi, consilieri raionali şi locali ai PLDM, preşedinţii organizaţiilor primare, dar şi ministrul Sănătăţii, Andrei Usatâi.

În cadrul întrevederii au fost discutate probleme curente legate de construcţia de partid, au fost identificate anumite soluţii. Liderii locali s-au arătat interesaţi de situaţia politică curentă şi de priorităţile echipei de guvernare.

Liderul PLDM a menţionat că mandatul încredinţat prin vot de cetăţeni trebuie dus la bun sfârşit.

“Acum cel mai important este ca proiectele demarate în toate satele din Republica Moldova să fie finalizate, pentru ca cetăţenii să beneficieze de locuri de muncă, de salarii decente, de circulaţie liberă. Aici mă refer la Acordul de liber schimb, la Regimul Liberalizat de vize etc. Este important ca Moldova să adere cât mai curând la Uniunea Europeana”, a spus liderul PLDM.

Ulterior, Vlad Filat a avut o întâlnire cu membrii de partid din Organizaţia primară Ciuciulea a PLDM. Vlad Filat a înmânat o Diplomă de merit lui Boris Bobotrân pentru măiestrie pedagogică în promovarea unui învăţământ de calitate.

“Sunt mândru că faceţi parte din echipa PLDM. Vă doresc mult succes şi sănătate”, a spus Vlad Filat.

Vlad Filat a participat la deschiderea oficială a Spitalului raional Glodeni

Preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat a participat la deschiderea oficială a Spitalului renovat din oraşul Glodeni. La eveniment au mai fost prezenţi ministrul Sănătătii, Andrei Usatâi, directorul general CNAM, Mircea Buga, preşedintele raionului, Valeriu Ţarigradschi, consilieri, directori ai centrelor autonome de sănătate din raionul Glodeni, dar şi oameni din localitate.

La Spitalul raional Glodeni nu au fost efectuate reparaţii din anul 1992. Directorul spitalului, Nicolae Guriev, a spus ca Guvernul Filat a alocat peste10 milioane de lei pentru reparaţia capitală a anexei spitalului, CNAM a contribuit cu 9 milioane de lei, iar Consiliul raional a acordat peste 3 mln lei. Aceste resurse au fost utilizate pentru schimbarea geamurilor, renovarea acoperişului, instalarea sistemelor de încălzire, de canalizare şi aprovizionare cu apă, precum şi pentru alte lucrări.

Vlad Filat a menţionat că momentul este unul emotiv.

“Am emoţii, pentru că acest proiect a fost demarat pe când eram premier. Am vorbit cu ministrul Sănătăţii, Andrei Usatâi şi am convenit ca până la sfârşitul anului viitor să fie finalizată reparaţia întregului complex al spitalului. Vreau să mulţumesc tuturor celor care au contribuit la finisarea acestei construcţii. Cetăţenii noştri merită să aibă parte de servicii medicale de înaltă calitate”, a spus Vlad Filat.

Ministrul Sănătăţii, Andrei Usatâi a precizat că în anexa vor fi instalate 120 de paturi, medicii şi pacienţii având condiţii decente de tratament.

“Acest bloc a fost renovat conform standardelor europene. Vreau să vă spun că nu există spital în Moldova la care să nu se efectueze anumite reparaţii . Când exista dorinţă şi viziune — avem şi rezultate bune”, a spus Andrei Usatai.

La rândul său, preşedintele raionului Glodeni, Valeriu Ţarigradschi, a opinat că finalizarea acestei construcţii este o istorie de succes, iar acest lucru se datorează inclusiv preşedintelui PLDM, care a oferit suportul necesar atunci când a fost nevoie.

Liderul PLDM, Vlad Filat, a participat la tăierea panglicii de inaugurare şi a inspectat, împreună cu ministrul Sănătăţii, calitatea lucrărilor, precum şi a discutat cu bolnavii internaţi aici.

La sfârşitul vizitei, liderul PLDM a felicitat lucrătorii din domeniul sănătăţii cu ocazia Zilei lor profesionale.

“Deschiderea acestui spital renovat este, în primul rând, realizarea Dumneavoastră. Condiţii mai bune de muncă pentru medici înseamnă mai multă grijă faţă de oameni, mai multă sănătate. Vă felicit din suflet şi mă închin în faţa

lucrului mare pe care îl faceţi. Să ne fiţi sănătoşi”, le-a dorit lucrătorilor medicali liderul PLDM.

La Spitalul raional Glodeni activează 52 de medici.

Grădiniţă modernă pentru copiii din Sturzovca

Preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat, a participat, astăzi, la deschiderea anexei Grădiniţei-creşă “Foişor” din s. Sturzovca, raionul Glodeni. În mesajul adresat oamenilor din sat, Vlad Filat a recunoscut că trăieste o mare bucurie de fiecare data când un proiect lansat ajunge în fază de finalizare.

“Orice grădiniţă renovată înseamnă copii care învaţă in condiţii mai bune şi mai sigure, înseamnă părinţi mai fericiţi şi dascăli care îşi pot face nestingherit meseria. Toate acestea, într-un final, vor duce la o societate mai bună, mai educată, mai pregătita pentru viitor — exact lucrul de care are nevoie acum Republica Moldova”, a spus Vlad Filat.

La rândul său, preşedintele raionului Glodeni, Valeriu Ţarigradschi, a menţionat că, în pofida unor dificultăţi, s-a reuşit finalizarea construcţiei.

“Este un eveniment important pentru satul Sturzovca. Suntem mândri că deja avem o gradiniţă modernă, în care copiii se vor simţi bine,” a spus preşedintele raionului.

Directoarea grădiniţei, Ana Grădinari, i-a mulţumit lui Vlad Filat pentru faptul că, fiind în funcţia de prim-ministru, a conştientizat importanţa acestui proiect şi a făcut demersurile necesare pentru finalizarea construcţiei, astfel realizând visul sătenilor de a avea o grădiniţă modernă.

“Sunt fericită că sunteţi alături de noi în această zi şi împărtăşiţi bucuria noastră. Am aşteptat această clipă trei ani de zile”, a mai spus Ana Grădinari.

Ulterior, Vlad Filat a participat la tăierea panglicii de inaugurare şi s-a familiarizat cu condiţiile de care se vor bucura copiii în grădiniţa renovată. La fel, liderul PLDM le-a oferit micuţilor daruri şi dulciuri şi le-a promis câteva computere şi seturi de mobilier.

La rândul lor, copiii şi-au etalat talentele de declamatori, interpreţi şi dansatori.

Pentru efectuarea lucrărilor de reconstrucţie a grădiniţei din satul Sturzovca, Guvernul Filat a alocat peste 500 de mii de lei, Consiliul raional Glodeni — 50 de mii de lei, iar parinţii copiilor au contribuit cu 54 mii de lei. Grădiniţa este frecventată de 75 de copii.

Sursa: www.pldm.md

Primarul din Visoca a fost învestit în funcţie PLDM a comemorat victimile deportărilor