Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

PLDM — pe prima poziţie în TOP

|versiune pentru tipar||
PLDM / 3 iulie 2013
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Partidul Liberal Democrat din Moldova este cel mai influent partid politic al lunii iunie, după cum atestă datele unui sondaj realizat de către Institutul de Analiză şi Consultanţă “Politicon”.

TOP-ul a fost prezentat astăzi, în premieră, într-o conferinţă de presă.

Expertul “Politicon”, Anatol Ţăranu, a subliniat că TOP-ul în cauză este important pentru opinia publică, în condiţiile în care se apropie alegerile parlamentare ordinare. “Este interesant să vedem cum evoluează lucrurile pe scena politica”, a precizat Ţăranu.

Comentând poziţia PLDM în TOP, Anatol Ţăranu a explicat că aceasta se datorează aflării partidului la guvernare. “Este un partid de guvenământ şi dispune de toate sursele necesare pentru a influenţa actul de guvernare”, a precizat expertul.

Potrivit lui Ţăranu, şanse de izbândă la următoarele alegeri parlamentare ordinare vor avea doar partidele politice care se vor menţine în TOP 10.

Acelaşi sondaj îl plasează, pentru a doua lună consecutiv, pe prim-vicepreşedintele PLDM, premierul Iurie Leancă pe prima poziţie în TOP.

La elaborarea TOP-lui au participat 33 de experţi care au acordat partidelor note de la 1 la 10 în baza criteriilor: influenţa reală asupra procesului politic din R. Moldova, prestaţia publică şi prezenţa în spaţiul informaţional, activismul organizaţiilor teritoriale ale partidului şi capacitatea liderilor partidelor de a fi locomotive electorale pentru propriul partid.

Sursa: www.pldm.md

Alexandru Cimbriciuc şi Ion Butmalai participă la Programul de Orientare NATO Tineretul Liberal Democrat îşi felicită campionul