Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Alexandru Cimbriciuc a participat la conferinţa “Republica Moldova în faţa provocărilor actuale de securitate: asistenţa NATO şi UE”

|versiune pentru tipar||
PLDM / 10 iulie 2013
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Deputatul PLDM, vicepreşedintele Comisiei Parlamentare Securitate Naţională, Apărare şi Ordine Publică, preşedinte a delegaţiei la Adunarea Parlamentară NATO, Alexandru Cimbriciuc, a participat astăzi la conferinţa “Republica Moldova în faţa provocărilor actuale de securitate: asistenţa NATO şi UE”, organizată de Centrul de Informare şi Documentare privind NATO în Moldova în cadrul “Săptămânii NATO în Moldova 2013”.

La eveniment au mai participat asistentul Secretarului General al NATO pe Provocări Emergente de Securitate, E.S. Gabor Ikilody, Şeful Delegaţiei Uniunii Europene în Republica Moldova, E.S. Dirk Shuebel, precum şi alţi oficiali.

În cadrul evenimentului, Alexandru Cimbriciuc a vorbit despre impactul provocărilor emergente de securitate asupra reformei sectorului de securitate din Republica Moldova. Deputatul a menţionat că, în ultimii ani, ţara noastră a înregistrat progrese la capitolul reformarea bazei politico-juridice a sectorului de securitate şi apărare.

“În anul 2011 a fost aprobată o nouă Strategie a Securităţii Naţionale, iar în 2012 a fost votată Strategia naţională de informare şi comunicare în domeniul securităţii şi apărării şi urmează să fie aprobată Strategia Militară Naţională, asupra căreia se lucrează intens”, a spus Alexandru Cimbriciuc.

Deputatul a mai menţionat că Ministerul Apărări a început procesul de înlocuire a militarilor în termen, cu militari prin contract.

“Reforma demarată de Ministerul Apărării este una complexă şi cuprinde măsuri politice, economice, juridice, etc. direcţionate spre reorganizarea calitativă a sistemului organelor conducerii civile şi militare, a Forţelor Armate, a sistemelor de mobilizare şi de asigurare a infrastructurii militare în concordanţă cu condiţiile actuale şi perspectivele geopolitice ale statului”, a spus Alexandru Cimbriciuc.

Sursa: www.pldm.md

La Ocniţa a fost creată Asociaţia teritorială a Oamenilor în Etate La Chişinău s-a desfăşurat al III Summit PPE al liderilor PaE