Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Liliana Palihovici: Democraţia înseamnă libertatea oamenilor responsabili

|versiune pentru tipar||
PLDM / 15 septembrie 2013
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Ziua Internaţională a Democraţiei este prezentă în calendarul internaţional din 2008, un an în care democraţia se făcea încă aşteptată în Moldova.

Astăzi sărbătorim democraţia în Moldova în alte condiţii decât atunci şi este necesar să subliniem importanţa promovării şi protejării acestei valori universale fără de care celelalte câştiguri pentru care muncim — bunăstarea, dialogul social, echitatea, securitatea cetăţeanului — sunt ameninţate.

Eu înţeleg democraţia ca pe libertatea unor oameni responsabili. Şi avem un drum de parcurs împreună pentru a asigura aceste condiţii pentru fiecare locuitor al Republicii Moldova.

Acum construim pe ruine democraţia în Moldova. Acest lucru înseamnă şi sacrificii, şi dedicaţie, şi multă munca în activitatea noastră, indiferent de statutul şi ocupaţia pe care le avem: că suntem profesori, medici, parlamentari, agricultori.

Reafirm cu ocazia Zilei Internaţionale a Democraţiei 2013 angajamentul politic al echipei noastre de a munci în continuare în beneficiul cetăţenilor astfel încât ei să-şi poată exercita puterea. Demnitatea, accesul la servicii de calitate, securitatea cetăţeanului şi securitatea statului sunt priorităţi ale noastre pe care le putem realiza împreună, contribuind astfel la asigurarea democraţiei şi prosperităţii. Şi mai este ceva important: educaţia este cea care poate face ca aceste lucruri să se întâmple, iar democraţia să meargă înainte pentru a oferi libertate unor oameni responsabili.

Sursa: www.pldm.md

TLDM a promovat la Vilnius importanţa integrării europene pentru tinerii din Moldova La Basarabeasca a fost constituită Asociaţia Teritorială a Medicilor şi Farmaciştilor Liberal Democraţi