Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Vlad Filat şi-a luat rămas bun de la Wilfried Martens

|versiune pentru tipar||
PLDM / 20 octombrie 2013
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Preşedintele PLDM, Vlad Filat, a participat, sâmbătă, la funeraliile liderului Partidului Popular European, ex-premierul Belgiei, Wilfried Martens. La Catedrala Saint-Bavon de Gand, unde a avut loc ceremonia funerară, au fost prezente înalte oficialităţi europene, între care: Preşedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, Preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, Cancelarul german Angela Merkel, Preşedintele Bulgariei, Rosen Plevneliev, Preşedintele Georgiei, Mihail Saakaşvili, Preşedintele României, Traian Băsescu, dar şi Primul-ministru al Republicii Moldova, Iurie Leancă.

Amintim că Preşedintele Partidului Popular European, Wilfried Martens, s-a stins din viaţă săptămâna trecută, la vârsta de 77 de ani.

În legătură cu trecerea în nefiinţă a lui Wilfried Martens, Vlad Filat a adresat un mesaj de compasiune, în care a menţionat că Preşedintele PPE a fost un mare prieten al Partidului Liberal Democrat din Moldova.

“El ne-a primit cu braţele deschise în cea mai mare familie politică europeană, ne-a fost mereu alături şi ne-a sprijinit în cele mai grele momente. Wilfried Martens a fost un promotor al construcţiei şi extinderii europene şi va rămâne în amintirea noastră ca un om desăvârşit şi ca un model de politician demn de urmat”.

În mesajul său, Vlad Filat şi-a exprimat speranţa că viziunea lui Wilfried Martens de a uni naţiunile Europei în democraţie, prosperitate şi valori comune va fi continuată.

Wilfried Martens a fost Prim-ministru al Belgiei între anii 1979 şi 1992, iar din 1990 a condus Partidul Popular European.

Sursa: www.pldm.md

Tineri primari din PLDM s-au întrunit în şedinţa de planificare Continuă instruirea membrilor PLDM în domeniul comunicării