Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

“Duminică, 3 noiembrie 2013”, Mesajul preşedintelui PLDM, Vlad Filat

|versiune pentru tipar||
PLDM / 1 noiembrie 2013
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Duminică, 3 noiembrie 2013, vom ieşi cu toţii în Piaţa Marii Adunări Naţionale în cadrul unei acţiuni în susţinerea viitorului european al Republicii Moldova, o acţiune importantă şi necesară atât prin prisma Summit-ului Parteneriatului Estic de la Vilnius, în cadrul căruia Republica Moldova urmează să parafeze Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană, cât şi prin prisma activizării forţelor anti-europene din ţara noastră.

Duminică, în premieră absolută pentru Republica Moldova, vom ieşi în stradă pentru a manifesta pentru ceva, dar nu împotriva a ceva.

Duminică, vom reconfirma încă o dată opţiunea noastră fermă pentru un viitor liber, democratic, european, prosper în marea familie a popoarelor europene.

Duminică, vom da o ripostă pe măsură acelor care cred că au dreptul să saboteze parcursul european al Republicii Moldova, să întoarcă vectorul politicii externe a ţării după bunul lor plac sau după placul celor la comanda cărora acţionează.

Duminică, vor fi spulberate speranţele antipopulare ale celor care umblă de ceva timp prin Moldova bătând tobe şi blocând drumuri.

Duminică, acei care au sperat şi mai speră că pot deturna o manifestare paşnică, să o transforme într-o confruntare de proporţii, care să compromită însăşi ideea statului democratic şi european Republica Moldova, vor avea o mare dezamăgire. Ei vor vedea că timpul provocărilor, care au constituit permanent şi mai constituie încă esenţa comportamentului lor distructiv, a trecut; că nu vor mai reuşi niciodată să organizeze un nou 7 aprilie, promovându-şi interesele politice meschine pe seama oamenilor.

Duminică, Republica Moldova îşi va reconfirma opţiunea pro-europeană expusă clar în timpul precedentelor două campanii electorale şi materializată prin acţiuni concrete în ultimii mai bine de patru ani.

Duminică, se va vedea cine cu adevărat doreşte un viitor democratic pentru Republica Moldova şi cine doar s-a deghizat în pro-european în toţi aceşti ani, deoarece aceasta i-a cerut-o interesul său.

Duminică, este ziua în care opţiunea pro-europeană va dovedi că prevalează asupra opţiunii euro-asiatice, promovate insistent, vehement şi pe căi mai puţin paşnice de către acei care sunt în serviciul anumitor forţe din exteriorul Republicii Moldova.

Duminică, Moldova va transmite încă un mesaj clar întregii lumi civilizate că a rupt odată şi pentru totdeauna cu trecutul şi că priveşte doar în viitor.

Duminică, toată lumea democratică va fi cu ochii pe Republica Moldova şi tot duminică vom demonstra acestei lumi că suntem parte a ei prin vocaţia europeană a poporului nostru.

Duminică, este o zi importantă, de aceea vă aştept în Piaţa Marii Adunări Naţionale să spunem împreună un “Da” hotărât viitorului nostru liber, democratic, european şi prosper!

Sursa: www.pldm.md

Tinerii vor participa masiv la Mitingul Pro-Europa Forumul Tinerilor Aleşi Locali: Tinerilor le aparţine nu doar viitorul, ci şi prezentul