Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Mobilier nou pentru liceele din satele Ciuciuleni şi Lăpuşna, din Hânceşti

|versiune pentru tipar||
PLDM / 12 decembrie 2013
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Astăzi, 12 decembrie, preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat, a participat la transmiterea mobilierului pentru liceele din satele Ciuciuleni şi Lăpuşna, din raionul Hânceşti. La eveniment au mai fost prezenţi viceministrul Educaţiei, Igor Grosu, preşedintele raionului Hânceşti, Grigore Cobzac, elevi şi profesori.

Astfel, prin intermediul unui proiect finanţat de Ministerul Educaţiei, Liceul Teoretic “A. Donici” din s. Ciuciuleni a fost dotat cu 218 seturi de bănci, scaune şi 122 de dulapuri pentru clasele primare. Costul total al mobilierului este de 189 968 lei.

Vlad Filat a vizitat sălile de clasă şi a discutat cu elevii şi colectivul pedagogic.

“Este o necesitate să avem un sistem de educaţie performant, asta înseamnă condiţii bune pentru ca profesorii să-şi facă meseria şi să transmită cunoştinţe pentru copii, iar elevii să aibă condiţii adecvate pentru ca să acumuleze aceste cunoştinţe. Eu sunt bucuros că pot să contribui ca acest lucru să se întâmple. Azi am văzut şi m-am convins că avem nişte copii extraordinari, cei mai frumoşi şi deştepţi copii din lume, care merită atenţie şi toate conditiile pentru ca să se dezvolte”, a spus Vlad Filat.

Liderul PLDM a informat colectivul de profesori că la anul viitor, prin intermediul unui proiect, liceul din Ciuciuleni va fi renovat capital şi utilat complet.

“Mă refer la laboratoare, sala sportivă, teren de mini-fotbal. Noi vrem să aveţi o şcoală renovată capital, care să fie un exemplu demn de urmat pentru întreaga ţară. Efortul pe care ni-l propunem urmăreşte un scop, ca în RM să avem un sistem educaţional performant, care să ofere cunoştinţe suficiente copiilor, pentru a face faţă unei vieţi într-o lume globalizată în care cunoştinţele determină calitatea vieţii şi perspectiva de dezvoltare a oricărui stat”, a menţionat preşedintele PLDM.

Vlad Filat a transmis 11 calculatoare pentru sala de informatică.

La rândul său, directoarea liceului, Maria Bezer, a mulţumit preşedintelui PLDM pentru calculatoare şi i-a înmanat o diplomă în semn de mulţumire pentru receptivitate şi implicare.

Viceministrul Educaţiei, Igor Grosu, a confirmat că ministerul de resort va aloca anul viitor resursele necesare pentru ca liceul să fie reparat şi dotat sută la sută cu mobilier. “Dar să avem o înţelegere, noi venim cu resursele financiare pentru a face cea mai frumoasă şcoală din raion, iar elevii vor promite că vor învaţă cel mai bine. Vrem să creăm o şcoală în care copiii să aibă tot confortul pentru a creşte şi a învăţa bine”, a spus Igor Grosu.

Ulterior, preşedintele PLDM a vizitat Liceul Teoretic din satul Lăpuşna, care a fost dotat cu 270 de bănci şi scaune. Tot în Lăpuşna, Vlad Filat a mers la grădiniţa “Andrieş” şi împreună cu copiii de aici a făcut un om de zăpadă, spre bucuria micuţilor.

Sursa: www.pldm.md

Discursul Prim-ministrului Iurie LEANCĂ, în cadrul şedinţei Parlamentului din 11 decembrie 2013 Vlad Filat a primit premiul pentru excelenţă în politică “Promotorul spiritului european”