Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Vlad Filat a primit “Ordinul Republicii”

|versiune pentru tipar||
PLDM / 26 decembrie 2013 | 
Partidul Liberal Democrat din Moldova

“Mă simt foarte onorat pentru înalta distincţie, dar înţeleg, totodată, că îmi revine o mare responsabilitate în continuare”, a declarat preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat, la ceremonia de acordare a “Ordinului Republicii”. Înalta distincţie i-a fost înmânată, astăzi, 26 decembrie, de şeful statului, Nicolae Timofti.

“Ne-am propus să acţionăm în realizarea obiectivului naţional al Republicii Moldova — integrarea în marea familie a Uniunii Europene. În acest sens facem paşi concreţi şi palpabili. Am demonstrat lumii întregi că suntem o ţară cu oameni care pot fi solidari atunci când este nevoie şi sunt încrezător vizavi de viitorul Republicii Moldova şi viitorul nostru ca cetăţeni ai acestei ţări”, a declarat Vlad Filat.

Preşedintele PLDM i-a mulţumit lui Nicolae Timofti pentru înalta apreciere a muncii sale şi a ţinut să adreseze tuturor felicitări cu ocazia sărbătorilor de iarnă.

“Să petreceţi cu demnitate anul ce se scurge, care a fost unul complicat, dar va rămâne pentru totdeauna un an trăit de noi, un an al vieţii noastre. Şi vreau să vă doresc tuturor un an nou cât mai bun”, a spus Vlad Filat.

La rândul său, şeful statului a menţionat că misiunea de acordare a distincţiilor este una plăcută. “Pentru mine este o onoare să înmânez distincţii de stat celor mai buni oameni ai Republicii Moldova. Am un sentiment de recunoştinţă pentru tot ce aţi făcut şi ce faceţi. Mă mândresc că avem aşa oameni”, a spus Nicolae Timofti la ceremonia de la Reşedinţa de Stat.

Decretul privind conferirea “Ordinului Republicii” lui Vlad Filat a fost semnat la 24 decembrie curent. Distincţia a fost acordată “în semn de înaltă apreciere a meritelor deosebite în promovarea valorilor democratice, pentru contribuţie substanţială la aprofundarea dialogului dintre Republica Moldova şi Uniunea Europeană, eforturile depuse în vederea restabilirii localităţilor afectate de calamităţile naturale din vara anului 2010 şi activitate organizatorică prodigioasă”.

Amintim că Vlad Filat este şi laureatul Premiului pentru Libertate, care i-a fost înmânat de Consiliul Atlantic al SUA, în iunie 2011. De asemenea, la Forumul Economic de la Krynica, în septembrie 2011, Vlad Filat a primit premiul “Omul Anului”, distincţia fiind acordată în fiecare an unor personalităţi politice pentru realizări remarcabile care au avut o influenţă semnificativă în Europa Centrală şi de Est. De asemenea, Vlad Filat este cavaler al Ordinului de Excelenţă, una din cele mai înalte distincţii de stat ale Georgiei.

Sursa: www.pldm.md

PLDM a organizat un concert pentru copiii membrilor de partid PLDM Ciocana — în vizită la Petru Cărare