Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Vlad Filat a participat la deschiderea sectorului de poliţie din Cărpineni

|versiune pentru tipar||
PLDM / 27 decembrie 2013 | 
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Astăzi, 27 decembrie, preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat, a participat la deschiderea sectorului de poliţie Nr. 5 Cărpineni al Inspectoratului de Poliţie Hânceşti. La eveniment au mai fost prezenţi ministrul de Interne, Dorin Recean, deputatul PLDM, Ion Ionaş, primarul din sat, Ion Cărpineanu, şeful Inspectoratului de Poliţie Hânceşti, Anatolie Secu, poliţişti, dar şi reprezentanţi ai societăţii civile.

Sectorului de poliţie Nr. 5 va deservi 6 localităţi cu o populaţie de aproape 22 mii de locuitori. Clădirea a fost renovată, conectată la reţeaua de apă şi termoficare. În sectorul de poliţie activează 9 angajaţi. Instituţia a fost dotată cu mobilier, calculatoare, imprimante, conexiune la Internet, 2 autovehicule. Pentru construcţia şi dotarea sectorului de poliţie s-au cheltuit 450 mii de lei, bani alocaţi de MAI şi primăria din Cărpineni.

Preşedintele PLDM, Vlad Filat, a menţionat că a fost deschis primul sector de poliţie model. “Acesta este un început şi urmează că până la sfârşit de an să fie date în exploatare alte 4 sectoare. Sunt sigur că la anul viitor vom avea o dinamică foarte pozitivă în acest sens. Eu mă bucur că ceea ce s-a propus în cadrul reformei poliţiei, pas cu pas se realizează şi acest lucru înseamnă şi condiţii de muncă bune pentru poliţişti. Atunci când cerem de la poliţişti să-şi facă onest meseria, trebuie să le oferim şi condiţiile necesare”, a spus Vlad Filat.

Liderul PLDM a donat sectorului de poliţie un automobil care, împreună cu maşina oferită de MAI, va facilita munca poliţiştilor.

“Sper că vor fi şi alţi colegi care vor contribui la crearea condiţiilor pentru poliţişti. Noi avem nevoie de ordine în ţară, avem nevoie de acest sentiment de securitate”, a menţionat liderul liberal-democrat.

Vlad Filat a mai spus că este foarte important că de la 1 ianuarie salariile poliţiştilor vor fi majorate cu 30%. De asemenea, este necesar ca oamenii legii să fie asiguraţi cu locuinţe de serviciu, în cazul în care nu sunt originari din părţile unde îşi exercită serviciul.

La rândul său, Dorin Recean a spus că anul 2014 va fi anul poliţiştilor de sector, iar obiectivul ministerului este să creeze toate condiţiile pentru ca poliţiştii să poată interacţiona cu cetăţenii. Ministrul de Interne a mai anunţat că în următorii doi ani urmează să fie date în exploatare 200 de sectoare de poliţie.

Şi primarul satului Cărpineni, Ion Cărpineanu a menţionat că deschiderea sectorului de poliţie este un eveniment important pentru toate comunele care vor fi deservite de acesta.

“Îmi aduc aminte de anii trecuţi, când poliţia era amplasată într-un birou din primărie. Munceau câte 6 poliţişti într-un birou de numai 20 metri pătraţi. Acum poliţiştilor nu le rămâne decât să îşi exercite meseria onest”, a spus primarul satului.

Tot astăzi, preşedintele PLDM, Vlad Filat a vizitat Inspectoratul de Poliţie din oraşul Hanceşti, recent renovat.

Sursa: www.pldm.md

OT Râşcani — cu daruri pentru cei mai trişti Vlad Filat: Avem nevoie de unitate pentru realizarea obiectivului nostru naţional