Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Apelul PLDM — agreat de tot mai mulţi aleşi locali

|versiune pentru tipar||
PLDM / 12 februarie 2014
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Autorităţile locale din 14 sate ale raionului Criuleni au răspuns îndemnului PLDM de a semna declaratii publice de condamnare a acţiunilor de dezbinare a societăţii şi de susţinere a cursului european al ţării.

Au subscris apelului şi consilierii din satele Sadova şi Hogineşti, raionul Călăraşi; comuna Mileştii Mici din raionul Ialoveni; cei din Drăgăneşti şi Cotiujenii Mici, raionul Sângerei, precum şi consilierii orăşeneşti din oraşul Sângerei.

APL din Drochia, Cimişlia, Orhei, Căuşeni şi Sângerei spun DA apelului PLDM

Autorităţile locale continuă să ia act de apelul PLDM de a aproba declaraţii publice de condamnare a acţiunilor de dezbinare a societăţii şi de susţinere a cursului european al ţării.

Şi astăzi, pe adresa PLDM au parvenit zeci de declaraţii semnate de aleşii locali din raioanele Drochia, Cimişlia, Orhei, Căuşeni şi Sângerei.

Consilierii din Petreni, Moara de Piatră, Popeştii de Sus, Antoneuca, Ţarigrad, Sofia şi Chetrosu din raionul Drochia au menţionat în declaraţiile semnate că Republica Moldova este un stat suveran, independent, unitar şi indivizibil şi au condamnat cu vehemenţă acţiunile de destabilizare a situaţiei şi blocare a căii europene de dezvoltare a Republicii Moldova.

La fel, reprezentanţii autorităţilor locale din satele Cenac, Javgur, Porumbrei din raionul Cimişlia; consilierii din satul Bursuceni, raionul Sângerei; aleşii locali din Sălcuţa şi consilierii raionali din Căuşeni, dar şi cei din raionul Orhei au subscris apelului PLDM şi au dezaprobat acţiunile ce propagă separatismul şi aţâţă vrajba în societate.

Încă 4 consilii s-au raliat apelului PLDM

Lista semnatarilor unor declaraţii de susţinere a parcursului european al ţării continuă să se extindă. Astfel, au răspuns apelului PLDM consilierii din Durleşti, Cricova, Vadul lui Vodă şi comuna Cruzeşti din municipiul Chişinău.

În declaraţiile publice semnate de reprezentanţii administraţiei publice locale sunt blamate acţiunile de aţâţare a separatismului, care urmăresc destabilizarea situaţiei în ţară.

În acelaşi timp, semnatarii îşi declară agrementul pentru apropierea de UE şi dezvoltarea unui model de administrare locală ce ar permite modernizarea Republicii Moldova şi construirea unui stat european.

Şi suburbiile capitalei subscriu apelului PLDM

Şi reprezentanţii autorităţilor locale din Ghidighici, Grătieşti, Codru, Ciorescu din municipiul Chişinău au semnat Declaraţii publice de condamnare a acţiunilor de dezbinare a societăţii.

Astfel, aleşii locali, răspund la apelul PLDM, lansat de preşedintele Vlad Filat pe data de 5 februarie, în care autorităţile locale au fost solicitate să aprobe declaraţii publice de condamnare a acţiunilor de destabilizare a situaţiei şi blocare a căii europene de dezvoltare a Republicii Moldova.

Menţionăm că declaraţiile parvenite pe adresa PLDM sunt semnate de reprezentanţii diferitelor formaţiuni politice din administraţia publică de nivelul unu şi doi.

Sursa: www.pldm.md

APL răspund apelului PLDM Vlad Filat salută decizia LIBE