Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Vlad Filat a asistat la meciurile de tenis Republica Moldova-Belarus

|versiune pentru tipar||
PLDM / 3 aprilie 2014
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Astăzi, 3 aprilie, preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat, a asistat la meciurile de tenis Republica Moldova — Republica Belarus din cadrul Campionatului Mondial pe echipe la bărbaţi “Davis Cup by BNP Paribas”, care au avut loc în incinta Sălii Polivalente din Chişinău. Astăzi, în primul meci la simplu, au jucat Radu Albot şi Dzmitry Zhyrmont, iar în al doilea — Maxim Dubarenco şi Uladzimir Ignatik.

Fiind un fan şi susţinător al sportului, Vlad Filat a spus că urmăreşte cu atenţie prestaţia sportivilor moldoveni la “Davis Cup”.

“Rolul sportului este să unească oamenii, să lege relaţii de prietenie. Îmi doresc ca Republica Moldova să organizeze cât mai multe competiţii sportive de nivel internaţional, care ne-ar permite să admirăm prestaţiile sportivilor noştri, a celor străini şi, astfel, să acumulăm experienţa necesară pentru a avansa în domeniul sportului. Emoţiile şi mândria pe care o citesc pe chipurile spectatorilor şi pe care o simt de fiecare dată, când merg la meciurile Davis Cup, indiferent de rezultat, mă fac să realizez, iar şi iar, că decizia de a contribui la realizarea acestui proiect grandios a fost una corectă şi voi continua să susţin acest sport şi proiect în Republica Moldova”, a spus Vlad Filat.

La rândul său, preşedintele Federaţiei de Tenis, Marina Tauber, a menţionat că meciurile din această rundă reprezintă o nouă provocare pe care trebuie să o luăm cu asalt, deoarece victoria din respectiva etapă va reprezenta calificarea Republicii Moldova, în runda finală din acest an.

“Vreau să mulţumesc celor care ne-au sprijinit în organizarea acestui eveniment. Este un proces destul de dificil, dar care se realizează cu aportul a sute de oameni din diferite structuri şi organizaţii, care mereu ne sunt alături şi care nu încetează să-şi pună toată încrederea în noi. De asemenea, mulţumesc sportivilor noştri pentru avansarea spectaculoasă, pentru progresul vizibil şi pentru contribuţia personală, adusă de fiecare în parte, în cadrul competiţiei”, a spus Marina Tauber.

La meci au asistat şi primii preşedinţi ai Republicii Moldova, Mircea Snegur şi Petru Lucinschi.

Competiţia se va desfăşura în zilele de 4–6 aprilie şi este organizată de Federaţia de Tenis din Republica Moldova.

Sursa: www.pldm.md

Vlad Filat: Crimele din aprilie 2009 nu au termen de prescripţie PLDM — înainte!