Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Vlad Filat a avut o întâlnire cu John McCain

|versiune pentru tipar||
PLDM / 18 aprilie 2014
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat, va întreprinde, în luna mai, o vizită la Washington, Statele Unite ale Americii.

În cadrul întrevederii cu senatorii americani, aflaţi la Chişinău, în ziua de 17 aprilie, Vlad Filat a făcut un schimb de opinii despre probleme de securitate regională, sprijinul acordat Republicii Moldova de SUA în edificarea viitorului european, despre implementarea reformelor şi suportul partenerilor americani în dezvoltarea economică a ţării noastre.

Senatorul John McCain l-a asigurat pe Vlad Filat că SUA vor susţine în continuare Republica Moldova, în calea sa de modernizare şi europenizare.

“M-am bucurat să îl revăd pe John McCain, care este un lider politic puternic şi cunoaşte bine realităţile din regiune şi din Republica Moldova. Mă bucur că am avut o discuţie sinceră despre provocările de securitate, dar şi opţiunile pentru depăşirea acestora. Am convenit că vom continua discuţia noastră în luna mai, la Washington”, a declarat Vlad Filat.

Senatorul John McCain s-a aflat, pentru a doua oară, în Republica Moldova. Prima vizită a oficialului american a avut loc în iunie 2011, ca răspuns la invitaţia pe care premierul Vlad Filat i-a adresat-o, în timpul aflării sale în SUA.

Vlad Filat şi John McCain s-au mai întâlnit la Wrocklaw, Polonia, când au primit Premiul pentru Libertate, acordat anual de Consiliul Atlantic al Statelor Unite.

Sursa: www.pldm.md

Vlad Filat a discutat cu Piotr Poroşenko Din iunie — fără vize în Ţara Sfântă