Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

PLDM salută liberalizarea regimului de vize cu UE şi felicită cetăţenii RM cu această ocazie

|versiune pentru tipar||
PLDM / 28 aprilie 2014 | 
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Partidul Liberal Democrat din Moldova salută liberalizarea regimului de vize cu Uniunea Europeană şi felicită cetăţenii Republicii Moldova pentru faptul că, începând de astăzi, vor putea călător liber în Europa.

PLDM aminteşte, cu această ocazie, că liberalizarea regimului de vize cu Uniunea Europeană face parte din angajamentele asumate în faţa cetăţenilor Republicii Moldova încă în 2009.

“Este unul din angajamentele de bază pe care ni le-am asumat în faţa cetăţenilor şi la realizarea căruia echipa noastră a muncit continuu în ultimii ani. Astăzi, când visul cetăţenilor RM de a călători liber în UE a devenit realitate, le adresez, în numele meu şi al colegilor mei, cele mai sincere felicitări. Totodată, ţin să le mulţumesc tuturor colegilor mei pentru efortul depus constant, pentru sacrificiile la care au mers în numele realizării unui obiectiv de primă importanţă pentru Republica Moldova”, a declarat cu această ocazie preşedintele PLDM, Vlad Filat.

Liderul PLDM a menţionat că liberalizarea regimului de vize este un pas important în procesul amplu de integrare europeană a Republicii Moldova.

“Vom continua să muncim în beneficiul cetăţenilor şi, sunt sigur, vom reuşi să aducem Republica Moldova în marea familie a UE, asigurând cetăţenilor noştri un viitor liber, democratic, european, prosper. Înainte, Moldova”, a mai declarat Vlad Filat.

Vlad Filat: Împărtăşesc un sentiment de bucurie şi mândrie

Liberalizarea regimului de vize este un pas important pe care Republica Moldova l-a făcut în calea sa de a se integra plenar în spaţiul valoric al Uniunii Europene. Declaraţia a fost făcută de preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat, pe Aeroportul Internaţional Chişinău, la întoarcere de la Atena.

Preşedintele PLDM a spus că împărtăşeşte un sentiment de bucurie şi mândrie pentru că s-a realizat un obiectiv, propus încă cu cinci ani în urmă — cetăţenii Republicii Moldova au obţinut dreptul să călătorească liber, fără vize în Uniunea Europeană.

“Republica Moldova a demonstrat lumii că cetăţenii acestei ţări au capacitate să îşi propună obiective ambiţioase şi chiar să le realizeze. Moldova a dobândit un statut extrem de important în relaţiile sale cu partenerii din întreaga lume — a dobândit statutul de ţară care îşi îndeplineşte angajamentele. Azi, m-am bucurat nespus de mult, când am văzut familii care s-au reîntâlnit după o perioadă de timp şi sunt bucuros că multe alte familii se vor reîntâlni, având acest drept de a circula fără vize”, a spus Vlad Filat.

Preşedintele Partidului Liberal Democrat, Vlad Filat, a declarat că Republica Moldova urmează să semneze şi Acordul de Asociere şi de Liber Schimb cu UE şi să obţină statutul de ţară candidat pentru aderare la UE.

“Sunt sigur şi încrezător că aceste obiective le vom realiza. Integrarea R. Moldova în spaţiul valoric al Uniunii Europene nu este o simplă alegere, este o necesitate vitală. Procesul de integrare europeană nu trebuie să fie unul al elitelor, ci al întregii societăţi, din acest motiv este necesar ca toţi cetăţenii să se implice în campania de informare cu privire la avantajele integrării ţării noastre în spaţiul valoric european”, menţionat Vlad Filat.

Liderul liberal-democrat a ţinut să-i mulţumească ministrului Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Natalia Gherman, pentru efortul depus în parcursul european al Republicii Moldova.

Vlad Filat: ÎNAINTE, MOLDOVA! ÎNAINTE, LIBER ÎN EUROPA!

Astăzi este 28 aprilie 2014, o zi mare pentru noi toţi. Cetăţenii R. Moldova au obţinut un drept fundamental, cel la libera circulaţie. Este o victorie a R. Moldova, care a demonstrat că îşi poate propune scopuri clare şi le poate realiza. Să ne bucurăm pentru această mare şi mult aşteptată victorie a Republicii Moldova! Printr-o muncă grea şi susţinută am realizat obiectivele asumate: începând de astăzi avem dreptul să călătorim în Europa fără Vize! Să ne bucurăm împreună pentru această reuşită!

ÎNAINTE, MOLDOVA! ÎNAINTE, LIBER ÎN EUROPA!

Sursa: www.pldm.md

Tinerii din Teleneşti şi Ialoveni au promovat drapelul de stat al Republicii Moldova În şcoli a demarat săptămâna tematică “Să descoperim Europa!”