Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Vlad Filat: Comuniştii doresc “să dea foc la propria casă”

|versiune pentru tipar||
PLDM / 15 mai 2014
Partidul Liberal Democrat din Moldova

“Dacă mai avea cineva o îndoială asupra relelor intenţii ale comuniştilor pentru Republica Moldova, iată că ultima iniţiativă a acestora demonstrează că îşi doresc destabilizarea situaţiei din ţară cu orice preţ şi acţionează conform principiului «cu cât mai rău, cu atât mai bine»”.

Declaraţia a fost făcută de liderul PLDM, Vlad Filat, în contextul solicitării adresate de comunişti Preşedintelui Republicii Moldova, Nicolae Timofti, de a demite Guvernul şi a iniţia alegeri anticipate, înainte de semnarea Acordului de Asociere.

“Dorinţa de a organiza acţiuni de destabilizare demonstrează că atât comuniştii, cât şi sateliţii acestora au pierdut ultima picătură de bun simţ şi raţiune. Ei doresc «să dea foc la propria casă»”, susţine Vlad Filat.

Liderul PLDM a accentuat că momentul în care a venit aşa-zisul “ultimatum” înaintat de comunişti nu este întâmplător: Republica Moldova a ieşit din tranziţie; a început să se modernizeze; în ţară vin investiţii; se construiesc grădiniţe, şcoli şi spitale; cetăţenii pot călători liber în Europa; ţara urmează să devină asociată cu Europa. Acest lucru nu este pe placul comuniştilor, pentru că “nu au fost şi nu sunt capabili să dezvolte ţara. Este cinic să distrugi, atunci când nu poţi construi, este cinic să doreşti sărăcie şi frică cetăţenilor, în loc să contribui la bunăstarea şi libertatea lor”, a subliniat Vlad Filat.

Liderul PLDM a ţinut să le transmită şi un mesaj din partea sa şi a colegilor de partid.

“Integrarea Europeană este proiectul naţional care ne uneşte şi care mişcă ţara înainte spre pace, înţelegere şi dezvoltare. Îi atenţionez pe preşedintele comuniştilor, V. Voronin, şi pe toţi sateliţii săi că vor purta responsabilitate personală în faţa legii, dar şi a propriilor cetăţeni pentru încercarea de a învrăjbi societatea şi de a afecta dezvoltarea ţării. Nu veţi reuşi să întoarceţi ţara înapoi, în întuneric, izolare şi sărăcie! Moldova merge Înainte, spre Europa, unde este pace şi bunăstare!”

Sursa: www.pldm.md

Alexandru Cimbriciuc a participat la conferinţa “Parteneriatele NATO: realizări şi perspective” O nouă întrevedere Vlad Filat — Traian Băsescu