Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Vlad Filat a inspectat şcolile din oraşul şi satul Ocniţa

|versiune pentru tipar||
PLDM / 15 iunie 2014
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Astăzi, 15 iunie, preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat, a efectuat o vizită de lucru în raionul Ocniţa. Vlad Filat a fost însoţit de vicepreşedinţii PLDM, Valeriu Streleţ şi Petru Bodarev, şi de viceministrul Educaţiei, Igor Grosu.

Pentru început liderul PLDM a vizitat Liceul Teoretic “Constantin Stamati”, din satul Ocniţa, care este frecventat de 400 de elevi. Directorul liceului, Ina Perjun, a mulţumit din numele părinţilor şi al elevilor pentru sprijinul oferit în reparaţia capitală a instituţiei şcolare.

Liderul liberal-democrat a menţionat că pentru PLDM educaţia reprezintă prioritatea numărul unu şi din acest motiv se depune efort pentru ca şcolile din Republica Moldova să fie reparate şi dotate cu cele necesare.

“Pentru a reuşi acest lucru, avem sprijinul partenerilor externi care ne susţin în modernizarea instituţiilor şcolare. Eu cred în viitorul Republicii Moldova şi sunt sigur că tânăra generaţie va contribui la prosperarea ţării. Pentru a reuşi trebuie să fim uniţi, solidari şi să muncim”, a spus Vlad Filat.

Ulterior, liderul PLDM, a vizitat Şcoala pofesională, din or. Ocniţa. Directorul instituţiei l-a informat pe Vlad Filat că în şcoală se predau 3 specialităţi: tractorist, electrician şi bucătar.

Nicolae Bându a menţionat că, în prezent, doar blocul de practică este nefuncţional din cauza acoperişului deteriorat, iar blocul administrativ urmează a fi reamenajat într-un cămin, pentru ca studenţii să nu fie nevoiţi să circule zilnic zeci de km pentru a veni la şcoală. Vlad Filat a apreciat ideea şi a mai insistat asupra necesităţii de a avea o comunicare strânsă cu potenţialii angajatori.

“Este necesar ca elevii, după ce absolvesc şcoala, să fie angajaţi în câmpul muncii imediat. Pentru a crea condiţii bune în instituţie, voi oferi 11 calculatoare pentru sala de informatică”, a mai spus Vlad Filat.

Răspunzând solicitărilor profesorilor, liderul liberal-democrat a promis că va face demersurile necesare pentru ca acoperişul blocul de practică să fie reparat în regim prioritar.

Viceministrul Educaţiei, Igor Grosu, a menţionat importanţa studiilor vocaţional-tehnice, pentru că Republica Moldova are nevoie nu doar de jurişti şi economişti, dar şi de tractorişti, electricieni, bucătari.

În instituţia şcolară, unde îşi fac studiile 130 elevi, activează 27 de profesori.

Vlad Filat — cetăţean de onoare al satului Hădărăuţi

Preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat, a devenit cetăţean de onoare al satului Hădărăuţi, raionul Ocniţa. Titlul onorific a fost acordat pentru aportul substanţial la dezvoltarea social-economică a satului Hădărăuţi. Însemnele şi brevetele respective i-au fost îmânate de primarul localităţii, Iurie Lupu.

Vlad Filat a mulţumit autorităţilor locale şi a menţionat că este onorat să primească acest titlu.

“Este o onoare şi o responsabilitate să primesc acest titlu. Mă angajez să menţin în continuare o comunicare permanentă cu cetăţenii din Hădărăuţi şi să ajut, în măsura posibilităţilor, ca toate proiectele demarate să aibă finalitate spre binele localităţii şi a oamenilor”, a spus Vlad Filat.

Amintim că Vlad Filat a mai fost declarat cetăţean de onoare al localităţilor Ţarigrad, Cotul Morii şi Criuleni.

Concert de zile mari la Ocniţa

Astăzi, 15 iunie, Organizaţia Teritorială Ocniţa a Partidului Liberal Democrat din Moldova, a organizat un concert dedicat Zilei profesionale a Medicului şi Farmacistului, dar şi Zilei Internaţionale a Copiilor, care a fost marcată pe 1 iunie. La evenimentul care a avut loc în preajma Consiliului raional Ocniţa au fost prezenţi peste două mii de cetăţeni. De asemenea, la concert au asistat liderul liberal-democrat, Vlad Filat, vicepreşedinţii, Valeriu Streleţ şi Petru Bodarev, preşedintele OT Ocniţa a PLDM, Valentina Gutium, primari, consilieri raionali şi locali.

În cuvântul de salut, preşedintele PLDM, Vlad Filat, a mulţumit organizatorilor pentru buna organizare a spectacolului şi şi-a exprimat speranţa că astfel de evenimente vor fi organizate tot mai des.

“Mă bucur nespus de mult să văd aşa oameni frumoşi, aici la Ocniţa. Am venit să ne bucurăm şi să sărbătorim Ziua profesională a Medicului şi Farmacistului şi, cu o mică întârziere, Ziua Internaţională a copiilor. Într-adevăr, niciodată nu este târziu să sărbătorim copiii. Vă doresc tuturor să fiţi sănătoşi, să aveţi parte de cât mai multe lucruri frumoase în viaţa voastră. Vă îndemn să priviţi cu încredere în viitorul Republicii Moldova, care cu certitudine este unul european şi prosper pentru fiecare cetăţean al Moldovei”, a spus Vlad Filat.

Vicepreşedintele PLDM, Valeriu Streleţ, a felicitat cadrele medicale cu ocazia zilei lor profesionale, le-a dorit multă sănătate, iar copiilor o vacanţă frumoasă.

“Împreună trebuie să ne bucurăm de prezent şi să gândim pozitiv, deoarece Republica Moldova are un viitor luminos. Doresc multă sănătate, răbdare şi putere medicilor care, prin profesia lor, oferă speranţă şi salvează vieţile noastre”, a spus Valeriu Streleţ.

După partea festivă, preşedintele PLDM a înmânat diplome de excelenţă celor mai bune cadre medicale din raionul Ocniţa şi celor mai exemplari elevi care au obţinut succese remarcabile la învăţătură.

Ulterior, Vlad Filat a vizitat expoziţiile meşterilor populari.

Sursa: www.pldm.md

Omagiu lui Eminescu Comunicat de presă al Partidului Liberal Democrat din Moldova