Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Liderul PLDM — în vizită la Cantemir

|versiune pentru tipar||
PLDM / 17 iunie 2014
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Astăzi, 17 iunie, preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat, însoţit de deputatul Ion Balan, efectuează o vizită de lucru în raionul Cantemir.

În dimineaţa zilei, liderul PLDM a vizitat şantierul din satul Goteşti, unde au avut loc alunecări de teren. Primarul satului, l-a informat pe Vlad Filat că groapa de 40 de metri adâncime a fost astupată, dar mai este necesar ca oamenii să vină cu o contribuţie în valoare de un milion de lei pentru a finaliza lucrările. La întrevederea cu oamenii din sat, Vlad Filat a menţionat că lucrările să fie duse la sfârşit, iar problema să fie soluţionată în cel mai scurt timp.

La Liceul Teoretic “Vasile Pârvan”, liderul PLDM a avut o întrevedere cu profesorii, cetăţenii, dar şi cu membrii organizaţiilor primare ale PLDM. Directoarea instituţiei şcolare, Olga Sinegur, l-a informat pe Vlad Filat că în liceu îşi fac studiile 432 elevi şi activează 38 cadre didactice.

“Clădirea a fost construită în 1977, iar în urma reorganizării, în 2003, a devenit liceu. Instituţia de învăţământ dispune de sală sportivă, bibliotecă, sală de festivităţi, cantină şi cămin, unde sunt cazaţi elevii”, a menţionat şefa instituţiei.

Preşedintele PLDM i-a informat că pentru anul curent sunt preconizaţi 9 mln. lei pentru reparaţia totală a liceului.

“Renovarea cuprinde schimbarea acoperişului, sistemului de încălzire, instalarea cazangeriei şi reparaţia căminului”, a spus liderul PLDM.

Răspunzând solicitărilor profesorilor şi cetăţenilor din Goteşti, Vlad Filat a promis că va contribui la soluţionarea celor mai stringente probleme cu care se confruntă liceul şi anume — lipsa computerelor performante şi a echipamentului sportiv. De asemenea, în cadrul întrevederii au fost puse în discuţie subiecte ce vizează situaţia social-politică, reformele în cele mai importante domenii, dar şi care sunt paşii care trebuie urmaţi pentru ca Republica Moldova să devină membră a Uniunii Europene.

“Până în 2017, ne propunem ca Moldova să obţină statutul de ţară candidat la aderare la UE, iar aderarea propriu-zisă să aibă loc, cel târziu, în 2020. Noi trebuie să valorificăm toate oportunităţile procesului de integrare europeană. Moldova trebuie să aibă un viitor european, ceea ce înseamnă mai multe locuri de muncă, salarii mai mari, mai mult comerţ şi investiţii, călătorii fără restricţii”, a menţionat liderul PLDM.

Tot astăzi, Vlad Filat a vizitat gimnaziul “Delta” din satul Tartaul, raionul Cantemir, unde a avut o întrevedere cu cadrele didactice.

La Cantemir, Vlad Filat a vorbit cetăţenilor despre Planul 2020

Aflat în vizită de lucru în raionul Cantemir, preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova a vizitat şantierul de construcţie a apeductului pentru satul Iepureni şi comuna Cania.

Primarul satului Cania, Natalia Salciuc, l-a informat pe Vlad Filat că proiectul de construcţie a 26 de km de apeduct a demarat acum o lună şi se lucrează intens pentru a finisa proiectul în termenii stabiliţi, adică în opt luni.

Liderul PLDM a subliniat importanţa faptului că, în mai puţin de un an, 700 de familii vor fi aprovizionate cu apă potabilă.

“Este necesar ca în fiecare casă să curgă apă de calitate. Acest obiectiv se conţine şi în Planul PLDM 2020. Oamenii de la sate au dreptul la condiţii moderne de trai: să aibă gaz, canalizare, apă, infrastructura necesară. Mă bucur să văd atâta energie şi sunt convins că împreună cu consătenii veţi reuşi să faceţi multe lucruri frumoase”, i-a spus Vlad Filat primarului.

La rândul său, Natalia Salciuc a promis că, împreună cu echipa liberal-democrată, va depune tot efortul pentru a implementa proiectele demarate, dar şi a iniţia altele noi.

Ulterior, Vlad Filat, a vizitat grădiniţa din localitate. În comuna Cania locuiesc patru mii de oameni.

Tot azi, Vlad Filat a vizitat Liceul Teoretic “Dimitrie Cantemir”, unde a avut o întâlnire cu profesorii şi cu cetăţenii din oraşul Cantemir. Vlad Filat le-a vorbit despre integrarea europeană şi Planul 2020 lansat de PLDM, care prevede patru obiective majore: crearea unui sistem de educaţie calitativ, crearea noilor locuri de muncă, o ţară fără corupţie şi un viitor european sigur pentru cetăţeni.

Vlad Filat a insistat asupra sistemului educaţional, care este fundamentul dezvoltării Republicii Moldova.

“O educaţie mai bună înseamnă o ţară mai bună. Iar pentru a avea un sistem educaţional performant, va fi adoptat Codul Educaţiei, va fi ridicat pragul învăţământului obligatoriu, iar salariile profesorilor vor fi majorate de două ori către 2020. Planul de dezvoltare a ţării, elaborat de PLDM, va produce schimbări de lungă durată, astfel că în 2020 vom trai într-o ţară cu adevărat europeană”, a spus Vlad Filat.

Sursa: www.pldm.md

PLDM este parte a reţelei informale “Europa merge spre Est” Academia Succesului la Cantemir