Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Vlad Filat s-a întâlnit cu delegaţia Congresului SUA

|versiune pentru tipar||
PLDM / 2 iulie 2014
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Astăzi, 2 iulie, preşedintele Partidului Liberal Democrat, Vlad Filat, a avut o întrevedere cu o delegaţie a Congresului SUA, aflată într-o vizită de lucru în Republica Moldova. La întâlnire au mai fost prezenţi vicepreşedinţii PLDM, Liliana Palihovici şi Vadim Pistrimciuc, dar şi miniştrii Afacerilor de Interne şi Educaţiei, Dorin Recean şi Maia Sandu.

În cadrul întrevederii au fost puse în discuţie subiecte ce vizează parcursul european al Republicii Moldova, implementarea reformelor în ţară, precum şi au fost abordate aspecte de securitate şi situaţia din regiune.

Preşedintele PLDM, Vlad Filat, a exprimat cuvinte de gratitudine poporului american pentru sprijinul constant şi necondiţionat oferit Republicii Moldova.

“Această vizită este foarte importantă pentru RM şi încă odată ne convingem că avem sprijinul SUA. Vă mulţumim pentru suportul financiar oferit ţării noastre şi vă asigurăm că aceşti bani se investesc în cele mai vitale domenii ce vizează sistemul de securitate, educaţie, justiţie. Perioada pe care o parcurgem este decisivă. Am reuşit să obţinem regim liberalizat de vize şi să semnăm Acordul de Asociere şi Liber Schimb cu Uniunea Europeană. Azi am asistat la un eveniment important, Parlamentul a ratificat aceste două acorduri. În spatele acestor rezultate se află multă muncă, şi nu am fi reuşit să progresăm fără sprijinul partenerilor noştri”, a spus Vlad Filat.

Oficialii americani au felicitat Republica Moldova cu ocazia semnării şi ratificării Acordului de Asociere şi au menţionat că Statele Unite ale Americii va acorda asistenţa necesară pentru prosperarea şi modernizarea ţării.

De asemenea, reprezentanţii delegaţiei Congresului SUA şi-au exprimat încrederea că PLDM, cel mai mare partid de la guvernare, va munci în continuare pentru implementarea reformelor care vor permite ţării să se dezvolte şi să asigure un trai decent cetăţenilor.

Delegaţia de la Washington este formată dintr-un grup de senatori şi membri ai Camerei Reprezentanţilor. Senatorii reprezintă comisiile pentru servicii armate, buget, comerţ, ştiinţă, transport, mediu şi lucrări publice, relaţii externe, economie, businessul mic şi antreprenoriat. Misiunea se află la Chişinău în cadrul unei vizite regionale, care a inclus Azerbaidjanul şi Georgia.

Sursa: www.pldm.md

PLDM a comemorat 510 ani de la moartea lui Ştefan cel Mare şi Sfânt Înainte, Moldova! Acordul de Asociere — ratificat