Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Liderul PLDM a devenit Cetăţean de Onoare al comunei Cucoara

|versiune pentru tipar||
PLDM / 28 august 2014 | 
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat, a devenit cetăţean de onoare al comunei Cucoara din raionul Cahul. Titlul onorific a fost acordat de către autorităţile locale, în semn de recunoştinţă “pentru contribuţia în soluţionarea problemelor economico-sociale ale colectivităţii locale şi pentru sprijinul adus la dezvoltarea comunei Cucoara”. Însemnele şi brevetele i-au fost înmânate de primarul localităţii, Aliona Goţa, de Hramul satului, în prezenţa cetăţenilor din localitate.

Preşedintele PLDM, Vlad Filat, a mulţumit pentru titlu şi a menţionat că este onorat să îl primească.

De Hramul comunei Cucoara, Vlad Filat a participat la festivitatea de inaugurare a plăcii comemorative dedicate bărbaţilor din sat care au luptat pentru integritatea Republicii Moldova în războiul de pe Nistru.

Liderul PLDM a menţionat că acţiunea are o semnificaţie profundă, fiindcă acei care nu-şi cunosc trecutul, nu au cum să-şi construiască viitorul.

“Le mulţumesc combatanţilor pentru faptul că, atunci când a fost nevoie, au avut şi curajul, dar şi pornirea necesară ca să ne ofere posibilitatea să construim o ţară în care să trăim, una a noastră. Le mulţumesc şi pentru că au continuat să muncească cu abnegaţie, după războiul de pe Nistru. Viaţa ne demonstrează că acei care şi-au asumat riscurile cele mai mari în perioade grele de timp, aleg, şi după acestea, să fie foarte implicaţi, şi să fie oameni care construiesc. Având memoria vie, neuitându-ne istoria, trebuie să muncim astăzi cu mare încredere, ca să avem un viitor frumos în perioada ce urmează”, a spus Vlad Filat.

Primarul comunei, Aliona Goţa, a specificat că persoanele care au contribuit la inaugurarea plăcii comemorative, lasă o moştenire sfântă localităţii.

“Combatanţii noştri, care au mers în războiul de la Nistru, vor rămâne un simbol de bărbăţie, de stabilitate şi de siguranţă că schimbarea în ţara noastră se poate realiza. Cred că fiecare dintre noi vom veni aici la memorial şi vom comemora mereu acele evenimente tragice din istoria statului nostru, pomenindu-l, desigur, şi pe consăteanul nostru, Vladimir Reuţchi, decedat în război”, a spus primarul localităţii.

Prezent la eveniment, deputatul liberal-democrat Ion Butmalai a spus că războiul din 1992 a fost unul nedrept, impus de o ţară străină.

“A fost un război care a înscris o pagină tragică în istoria ţării. Atunci tinerii poliţişti au apărat suveranitatea şi integritatea Republicii Moldova. E nevoie să ne consolidăm şi să credem şi mai ferm că Moldova are viitor”.

La războiul din 1992 au participat 87 de militari din comuna Cucoara, dintre care unul a decedat şi doi au fost răniţi.

La sfârşitul vizitei în satul Cucoara, Vlad Filat a mers şi la biserica din sat.

Sursa: www.pldm.md

Flori de Ziua Independenţei Vlad Filat — Cetăţean de Onoare al satului Talmaza