Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Hans-Gert Pottering vine la Chişinău

|versiune pentru tipar||
PLDM / 16 septembrie 2014
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Preşedintele Fundaţiei “Konrad Adenauer”, europarlamentarul Hans-Gert Pottering, va vizita Republica Moldova în toamna curentă. Invitaţia i-a fost făcută de preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat, în cadrul întrevederii avute la 15 septembrie, la Berlin.

Interlocutorii au pus în discuţie subiecte privind agenda europeană a Republicii Moldova şi posibilităţile de aprofundare a acesteia, situaţia internă şi regională, în contextul evenimentelor din Ucraina, precum şi impactul lor de ordin politic şi economic asupra ţării noastre. De asemenea, au fost analizate posibilităţile de extindere a asistenţei politice pentru intensificarea reformelor implementate în Republica Moldova.

Vlad Filat a exprimat cuvinte de gratitudine lui Hans-Gert Pottering pentru sprijinul acordat Republicii Moldova în procesul de apropiere de UE.

“Atât în calitatea sa de şef al Fundaţiei «Konrad Adenauer», cât şi în cea de membru, dar şi de Preşedinte al Parlamentului European, Hans-Gert Pottering a fost mereu un suporter al integrării europene a Republicii Moldova. În persoana domniei sale, avem un prieten sincer al Moldovei şi al PLDM”, a menţionat Vlad Filat.

Hans-Gert Pottering a răspuns pozitiv invitaţiei lansate de Vlad Filat de a vizita ţara noastră în cel mai scurt timp.

Preşedintele Fundaţiei “Konrad Adenauer”, politicianul german Hans-Gert Pottering are o carieră de 35 de ani în Parlamentul European, iar în perioada 2007–2009 a deţinut funcţia de preşedinte al PE.

Sursa: www.pldm.md

Comunicat de presă al Partidului Liberal Democrat din Moldova Întrevedere Vlad Filat — Angela Merkel