Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Mesajul Lilianei Palihovici cu ocazia Zilei Internaţionale a Femeilor din Mediul Rural

|versiune pentru tipar||
PLDM / 15 octombrie 2014
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Bunăstarea familiilor. Educaţia copiilor. Dezvoltarea comunităţii. Progresul ţării. La toate acestea şi la multe altele contribuie, în primul rând, femeile din mediul rural, care sunt omagiate astăzi în ţările lumii, inclusiv în Moldova.

Femeile din satele Republicii Moldova muncesc din greu, iar grijile şi responsabilităţile lor sunt mari. Recunoaştem asta şi ne angajăm să depunem eforturi în continuare pentru a schimba această stare de lucruri.

Astăzi, rata de ocupare în rândul femeilor este mai mică decât cea a bărbaţilor, iar femeile câştigă în medie cu circa 13 la sută mai puţin decât bărbaţii.

Am răspuns în ultimii ani la problemele femeilor din mediu rural cu acţiuni, acte normative, politici, proiecte de creditare şi alte lucruri bune.

Acum, pe lista echipei noastre în apropiatele alegeri sunt 37 de femei şi astfel vom aduce vocea femeilor şi realizările lor în prim-planul vieţii publice din ţară.

Dincolo de felicitările pe care le merită astăzi cu ocazia Zilei Internaţionale a Femeilor din Mediul Rural, femeile din Moldova au nevoie de sprijin şi încredere.

Sursa: www.pldm.md

Concert de excepţie la Ungheni cu participarea lui Eugen Doga Vlad Filat — oaspete dorit în satele Măşcăuţi, Micleşti şi Drăsliceni