Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Vlad Filat s-a întâlnit cu un grup de jurnalişti străini

|versiune pentru tipar||
PLDM / 7 noiembrie 2014
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat, a avut în seara zilei de 6 noiembrie, o întrevedere cu un grup de jurnalişti străini, membri ai Asociaţiei N-ost.

Discuţia cu reprezentanţii unor importante surse de informare din Germania, Austria, Elveţia a vizat situaţia politică internă a Republicii Moldova, alegerile parlamentare din 30 noiembrie, continuitatea reformelor, asigurarea unei guvernări democratice şi ireversibilitatea cursului de integrare a ţării în UE.

Vlad Filat a făcut o trecere în revistă a principalelor reuşite ale celor patru ani de guvernare pro-europeană, menţionând semnarea Acordului de Asociere cu UE, Acordului de Liber Schimb, Acordului privind liberalizarea regimului de vize şi apreciind în context că, fără ajutorul şi susţinerea partenerilor de dezvoltare, aceste realizări ar fi fost mult mai greu de atins.

“Moldova a beneficiat de sprijinul permanent al unor politicieni europeni importanţi precum Jose Manuel Barroso, Herman Van Rompuy, Stefan Fule, Angela Merkel. Un rol aparte în acest sens revine Partidului Popular European, membri marcanţi ai căruia au pledat cauza Republicii Moldova la cele mai înalte foruri europene. Vizita recentă a preşedintelui PPE, Joseph Daul, dar şi ultima întrevedere cu premierul Poloniei, Donald Tusk, preşedintele ales al Consiliului European au demonstrat încă odată că avem prieteni sinceri şi de nădejde şi împreună cu ei vom realiza obiectivul de integrare europeană”, a spus liderul PLDM.

Vlad Filat a opinat că au fost făcuţi paşi importanţi pe calea reformelor, dar acesta este doar începutul.

“Avem obligaţia să continuăm procesele demarate în 2009. PLDM este promotorul integrării europene şi victoria noastră în aceste alegeri este garanţia că acest proces complex şi de anvergură va fi continuat”, a menţionat Vlad Filat.

Preşedintele PLDM şi-a exprimat ferma convingere că la 30 noiembrie cetăţenii vor face alegerea corectă, pentru ca procesul de integrare europeană a RM să devină ireversibil.

“Sunt sigur că după alegeri vom forma o coaliţie pro-europeană. Avem proiecte ambiţioase. Ne-am propus ca până în 2017 Moldova să obţină statutul de ţară candidat la aderare, iar către anul 2020 — să îndeplinească toate condiţiile necesare pentru a deveni membru al UE. Eu sunt optimist şi cred cu tărie în viitorul european al RM”, a spus Vlad Filat.

Sursa: www.pldm.md

Întrevedere Vlad Filat — Radoslaw Sikorski Condoleanţe