Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Andrei Spînu a participat la Consiliul Preşedinţilor YEPP de la Atena

|versiune pentru tipar||
PLDM / 11 decembrie 2014
Partidul Liberal Democrat din Moldova

În perioada 4–6 decembrie, Andrei Spînu, preşedintele TLDM, a participat la Consiliul Preşedinţilor YEPP (Organizaţia de Tineret a Partidului Popular European). Evenimentul a avut loc la Atena şi au fos prezenţi peste 120 de lideri ai organizaţiilor de tineret din peste 40 de ţări.

La consiliu au participat fondatori ai startup-urilor, dar şi tineri politicieni. Ei au avut misiunea să se seteze scopuri comune în ceea ce priveşte politica şi antreprenoriatul, dar şi să vină cu idei referitoare la comunitatea startup-urilor pentru ca acestea, utlerior, să fie plasatepe agenda europeană.

Programul votat în cadrul consiliului conţine 30 de propuneri, printre care: programe de finanţare şi creditare a startup-urilor de către Banca Europeană de Investiţii, crearea unui cadru legal ce ar permite accesul startup-urilor pe piaţa UE, reducerea taxelor şi simplificarea cerinţelor referitoare la sistemul fiscal şi contabil, dar şi propunerea de a lansa Capitala Europeană pentru Startup-uri.

“Startup-urile sunt generatoare de noi idei şi soluţii pentru Europa. Încurajarea tinerilor care se lansează în astfel de activităţi este de datoria fiecăruia dintre noi, pentru a dezvolta noi locuri de muncă, dar şi pentru a gasi noi răspunsuri la provocările timpurilor noastre” a menţionat Andrei Spînu.

YEPP este organizaţia de tineret a Partidului Popular European şi este cea mai mare organizaţie politică de tineret din Europa cu peste 1 milion de membri. TLDM este membru observator YEPP din anul 2014.

Sursa: www.pldm.md

Vlad Filat a discutat la telefon cu Victoria Nuland Reprezentanţii PLDM au participat la congresul de realegere a Angelei Merkel în fruntea CDU