Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Înaltă distincţie pentru parlamentara Maria Ciobanu

|versiune pentru tipar||
PLDM / 27 martie 2015
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Deputatul PLDM, Maria Ciobanu, a fost decorată de statul român cu ordinul “Serviciul Credincios” în grad de Ofiţer. Distincţia i-a fost acordată astăzi de către Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al României în Republica Moldova, Marius Lazurca.

Faptul că distincţia i-a fost înmânată la 27 martie, de Ziua Unirii Basarabiei cu România, este un motiv în plus de bucurie pentru Maria Ciobanu.

“Astăzi pentru mine este o zi cu totul specială… Statul român, Ţara mea istorică, mi-a conferit Ordinul Naţional «Serviciul Credincios» în grad de Ofiţer. Faptul că mi-a fost înmânat astăzi, 27 martie, când marcăm 97 de ani de la Unirea Basarabiei cu România, mă face cu adevărat fericită, întrucât eu pot să nu-i cred pe unii politicieni, pe o duzină de «făcători» de istorie, dar nu pot să pun la îndoială afirmaţiile-axiome ale Marelui Eminescu: «Suntem români şi PUNCTUM!»”, a scris parlamentara pe o reţea de socializare.

Decretul de decorare a Mariei Ciobanu, deputat în Parlamentul Republicii Moldova, a fost semnat la 25 noiembrie 2014 de către Preşedintele României, Traian Băsescu, în semn de “înaltă preţuire a abnegaţiei şi dăruirii cu care a contribuit la formarea tinerei generaţii din Republica Moldova, pentru implicarea constantă în promovarea limbii române şi valorilor democratice”.

Sursa: www.pldm.md

Donald Tusk a reiterat sprijinul pentru Moldova Vlad Filat s-a întâlnit cu Harlem Desir