Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Vlad Filat — în vizită la Ştefan Vodă

|versiune pentru tipar||
PLDM / 24 aprilie 2015
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Astăzi, 24 aprilie, preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat, a efectuat o vizită de lucru în raionul Ştefan Vodă. Pentru început, Vlad Filat a mers la Grădiniţa nr. 3 din oraşul Ştefan Vodă, unde îşi petrec ziua peste 200 de copii. Directoarea instituţiei, Larisa Afanasiev, l-a informat pe liderul liberal-democrat că, din 2010, la grădiniţă a fost schimbat sistemul de încălzire, acoperişul, o parte din geamuri şi uşi, iar în timpul apropiat, din banii alocaţi de Guvernul României, urmează a fi renovat blocul administrativ.

Vlad Filat a vizitat grupele, a discutat cu micuţii, dar şi cu personalul didactic. Educatoarele au relatat despre problemele cu care se confruntă şi au solicitat ajutor pentru a le depăşi.

Ulterior, liderul PLDM a mers la Şcoala sportivă din or. Ştefan Vodă, unde 400 de elevi practică luptele libere, greco-romane, judo şi sambo. Vlad Filat a discutat cu antrenorii şi cu directorul scolii, Grigore Vorfolomei, care a povestit că, din anul 1996 şi până în prezent, sportivii acestei instituţii au câştigat peste 20 de medalii din aur, argint şi bronz la campionatele europene şi mondiale de lupte.

Vlad Filat a apreciat performanţele discipolilor Şcolii sportive şi a menţionat că practicarea sportului educă tinerii în spiritul competiţiei adevărate, al fair-play-ului şi al prieteniei.

La Şcoala de meserii nr.12 din satul Viişoara, raionul Ştefan Vodă, unde s-a deplasat ulterior preşedintele PLDM, Vlad Filat s-a familiarizat cu activitatea instituţiei şi a discutat cu profesorii. La această şcoală învaţă 155 de elevi, care studiază 6 meserii: tractorist, electrosudor, bucătar, viticultor, tencuitor şi operator calculator.

Vlad Filat a subliniat importanţa învăţământului vocaţional tehnic din perspectiva angajării în câmpul muncii şi obţinerii unui salariu decent. “Ţara noastră are nevoie de specialişti calificaţi pentru a construi o economie competitivă”, a menţionat Vlad Filat.

Sursa: www.pldm.md

Liliana Palihovici a avut o intervenţie la sesiunea APCE Instruire in tehnici de comunicare a Organizatiei de Femei a PLDM