Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Natalia Gherman — desemnată premier interimar

|versiune pentru tipar||
PLDM / 22 iunie 2015
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Sper ca această perioadă de interimat să fie cât se poate mai scurtă, cetăţenii au nevoie de o guvernare stabilă şi responsabilă pentru a continua reformele proeuropene şi cursul de integrare europeană a Republicii Moldova. Declaraţia aparţine ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Natalia Gherman, care a fost desemnată astăzi de către şeful statului în calitate de premier interimar.

“Toate atribuţiile Guvernului interimar sunt foarte clar stabilite. Obiectivele principale vor fi să asigurăm funcţionalitatea tuturor instituţiilor, continuitatea proceselor şi proiectelor demarate şi ordinea publică la noi în ţară”, a declarat Natalia Gherman.

Premierul interimar, Natalia Gherman, s-a născut la Chişinău, în data de 20 martie 1969. În anul 2013, a preluat funcţia de ministru al Afacerilor Externe şi Integrării Europene. Anterior, ea a deţinut funcţia de viceministru, iar în perioada 2006–2009, a fost ambasador al Republicii Moldova în Suedia.

Sursa: www.pldm.md

Vlad Filat: Demisia premierului — un pas regretabil, dar curajos şi demn Declaraţia lui Vlad Filat cu ocazia unui an de la ratificarea Acordului de Asociere cu UE, 2 iulie 2015