Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Guvernul a fost învestit

|versiune pentru tipar||
PLDM / 30 iulie 2015
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Guvernul Republicii Moldova, condus de Valeriu Streleţ, a primit vot de încredere în Parlament. Pentru Guvernul Streleţ şi-au dat votul deputaţii PLDM, PD şi PL, care au creat Alianţa pentru Integrare Europeană 3.

În discursul ce a precedat votarea guvernului, preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat, a declarat că sarcina care îi revine executivului este foarte complicată.

“Într-o ţară, unde nu este exercitată puterea, există dezordine şi multe probleme. Această lipsă de putere are la bază nefuncţionalitatea instituţiilor statului. Trebuie să ne unim forţele şi să trecem peste această situaţie, pentru ca să oferim cetăţenilor noştri drepturi, libertăţi şi bunăstare”, a menţionat liderul PLDM.

Totodată, Vlad Filat a specificat că sincer crede în capacitatea noului guvern de a rezolva problemele.

Vlad Filat a mulţumit personal lui Valeriu Streleţ pentru faptul că, într-o perioadă extrem de complicată, a acceptat funcţia de prim-ministru şi i-a urat succese, la fel şi întregului cabinet de miniştri.

Imediat după şedinţa Parlamentului, premierul şi echipa guvernamentală a depus jurământul de credinţă în faţa preşedintelui Republicii Moldova, Nicolae Timofti.

Sursa: www.pldm.md

A fost desemnat candidatul la funcţia de premier Discursul lui Valeriu Streleţ la solicitarea votului de încredere pentru mandatul de Prim-ministru