Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Valeriu Streleţ: Se cer acţiuni ferme pentru a scoate Moldova din captivitate

|versiune pentru tipar||
PLDM / 16 octombrie 2015 | 
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Astăzi a avut loc şedinţa Consiliului Politic Naţional al Partidului Liberal Democrat din Moldova, care a luat în dezbatere situaţia social-politică din Republica Moldova în lumina ultimelor evenimente şi, implicit, viziunea formaţiunii asupra acestor evoluţii.

CPN a decis că PLDM va acţiona în cadrul AIE 3 în maniera mâinilor dezlegate, fără concesii şi cu cerinţe clare de reformare a instituţiilor statului şi scoaterea lor de sub influenţa politicului.

CPN şi-a exprimat solidaritatea cu liderul partidului, Vlad Filat, şi a condamnat acţiunea desfăşurată ieri în Parlament într-o manieră subversivă şi cu grave încălcări procedurale şi a normelor legale.

Această farsă a avut scopul de a înlătura PLDM din actul guvernării, a anihila opţiunea europeană a Republicii Moldova şi a limita dreptul cetăţenilor la o alegere democratică.

În aceste condiţii, PLDM consideră necesară mobilizarea maximă în lupta pentru o justiţie echitabilă, o procuratură independentă, pentru instituţii de stat europene, funcţionale şi credibile.

“Se cer acţiuni ferme pentru a scoate Moldova din captivitate. O putem face împreună, participând la guvernare, pe o anumită perioadă, şi formulând cerinţe dure de reformă. PLDM va fi un partid vocal, un partid al acţiunii, care va veni cu iniţiative nu neapărat comode pentru partidele politice din Parlament, dar imperios necesare statului Republica Moldova”, a declarat premierul Valeriu Streleţ.

PLDM rămâne ca întotdeauna un partid unit şi consolidat, un partid care se va solidariza cu toţi cei care vor binele Republicii Moldova şi va acţiona în continuare cu fermitate şi responsabilitate faţă de soarta cetăţenilor, va opta pentru menţinerea cursului european şi implementarea reformelor ce derivă din Acordul de Asociere şi din Programul de activitate a guvernului.

Sursa: www.pldm.md

Declaraţia Partidului Liberal Democrat din Moldova Comunicat de presă al Partidului Liberal Democrat din Moldova