Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Deputaţii PLDM cer examinarea revendicărilor Platformei “DA” în şedinţă extraordinară

|versiune pentru tipar||
PLDM / 21 octombrie 2015 | 
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Fracţiunea parlamentară a Partidului Liberal Democrat din Moldova solicită Preşedintelui Legislativului, Adrian Candu, convocarea de urgenţă a unei şedinţe extraordinare a Parlamentului, pentru examinarea revendicărilor cetăţenilor Republicii Moldova, care protestează în Piaţa Marii Adunări Naţionale mai bine de jumătate de an.

În cadrul unui briefing de presă, deputatul Chiril Lucinschi, membru al Comisiei economie, buget şi finanţe, a menţionat că, în data de 1, 7 şi 14 septembrie, reprezentanţii Platformei civice “DA”, au adresat Legislativului 3 petiţii cu revendicări. Până în prezent, aceste petiţii nu au fost distribuite deputaţilor pentru a lua cunoştinţă de esenţa lor.

“Nedistribuirea acestor petiţii încalcă articolul 8 din Legea cu privire la petiţionare, dar şi alte norme legale ce ţin de transparenţa actului decizional. Ne adresăm lui Adrian Candu cu solicitarea de a distribui imediat aceste petiţii deputaţilor şi de a convoca şedinţa extraordinară a Parlamentului cu invitarea reprezentanţilor Consiliului Marii Adunări Naţionale”, a declarat Chiril Lucinschi.

Deputatul a subliniat că Parlamentul este obligat să examineze astfel de cazuri, cu atât mai mult cu cât Forul Legislativ este unica instituţie care nu a reacţionat la solicitările protestatarilor.

Propunerea fracţiunii parlamentare a PLDM va fi înaintată astăzi Biroului Permanent al Parlamentului.

Sursa: www.pldm.md

PLDM propune revenirea la alegerea şefului statului de către întreg poporul Discursul Lilianei Palihovici în şedinţa parlamentului privind examinarea moţiunii de cenzură împotriva guvernului Streleţ