Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

PLDM va invita la negocieri celelalte partide pentru crearea unei majorităţi

|versiune pentru tipar||
PLDM / 5 ianuarie 2016 | 
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Partidul Liberal Democrat din Moldova este gata să participe la crearea unei majorităţi şi să propună un candidat la funcţia de prim-ministru. Declaraţia a fost făcută de vicepreşedintele PLDM, Valeriu Streleţ, după întâlnirea cu şeful statului.

“În virtutea deciziilor organelor de conducere a partidului, PLDM este gata de a participa la crearea unei majorităţi, de a propune preşedintelui un candidat la funcţia de premier, în condiţiile în care au fost luate deciziile anterioare”, a menţionat Valeriu Streleţ.

Vicepreşedintele PLDM a subliniat ca un candidat va fi propus în cadrul unei majorităţi formalizate.

“Chiar azi îi vom contacta pe liderii celorlalte fracţiuni oficiale din Parlament în vederea desemnării unui candidat, având în vedere şi că termenul limită pentru aceasta este data de 14 ianuarie. Noi suntem gata să propunem o candidatură, dar o vom face în cadrul unei majorităţi, după ce aceasta va fi formalizată. În virtutea principiului continuităţii, noi considerăm că avem dreptul de a propune un candidat, opinând ca aceasta este cea mai sigură cale ca viitorul candidat să corespundă criteriilor şi principiilor stabilite de Consiliul Politic Naţional al PLDM. Consider că sunt şanse mari, pentru ca până pe 14 să existe un candidat pentru a fi nominalizat”, a declarat Valeriu Streleţ.

Sursa: www.pldm.md

Liliana Palihovici: Deputaţii care au lipsit nu au cultură politică PLDM va acţiona în spiritul deciziei CPN din 13 decembrie