Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Tudor Deliu: PLDM nu participă la un act de injustiţie

|versiune pentru tipar||
PLDM / 20 ianuarie 2016 | 
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Fracţiunea PLDM, în semn de protest politic, nu va participa la şedinţa de plen pentru învestirea guvernului. Declaraţia a fost făcută în numele fracţiunii de către deputatul Tudor Deliu.

“Această coaliţie formalizată nu corespunde rigorilor legale şi noi nu vrem să participăm la un act de injustiţie. Am adresat un demers către preşedintele Parlamentului, prin care l-am anunţat că nu vom participa la această şedinţă şi îl rugăm să nu se ofere cuvânt niciunui reprezentant PLDM, care îşi va asuma dreptul de a vorbi în numele fracţiunii”, a declarat Tudor Deliu înainte de începerea şedinţei extraordinare a Parlamentului.

“Noi suntem indignaţi de faptul că această şedinţă, inclusiv şedinţa Biroului Permanent şi a comisiei juridice a fost făcută în fugă şi contravine Regulamentului Parlamentului, care prevede expres că o sesiune extraordinară poate fi convocată prin depunerea unei cereri cu 3 zile înainte de a anunţarea ei. Se acţionează prin întuneric şi noaptea, ceea ce nicidecum nu se poate încadra în valorile democratice”, a punctat Deliu.

Deputatul PLDM a subliniat că fracţiunea liberal-democrată va rămâne în continuare consecventă în dezideratele anunţate anterior şi va lupta pentru ca cetăţenii Republicii Moldova să beneficieze de un trai decent.

Sursa: www.pldm.md

Comunicat de presă al Partidului Liberal Democrat din Moldova Comunicat de presă al Partidului Liberal Democrat din Moldova