Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

PPE sprijină efortul PLDM de identificare a unui candidat comun la prezidenţiale

|versiune pentru tipar||
PLDM / 21 septembrie 2016
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Viorel Cibotaru, şi vicepreşedintele PLDM, Vadim Pistrinciuc, au avut la Bruxelles o întrevedere cu liderul Partidului Popular European, Joseph Daul. La întâlnire a participat şi preşedintele Partidului Acţiune şi Solidaritate, Maia Sandu, în calitate de candidat la alegerile prezidenţiale.

Subiectele de discuţie au vizat situaţia politică din ţara noastră în preajma alegerilor prezidenţiale, eforturile de consolidare a forţelor de dreapta pentru înaintarea unui candidat comun la scrutin, care să aibă cel mai mare sprijin popular şi cele mai mari şanse de câştig în lupta pentru preşedinţie.

Joseph Daul a menţionat că Grupul PPE sprijină pe deplin eforturile susţinute ale PLDM de a identifica şi de a sprijini un candidat comun al forţelor pro-europene de centru-dreapta.

“Am chemat şi anterior partidele pro-europene să se unească şi să prezinte un candidat comun la alegerile prezidenţiale la 30 octombrie. Republica Moldova are nevoie de un preşedinte puternic, care să susţină valorile UE. Un lider care să aibă curajul de a lupta împotriva corupţiei, să pună în aplicare principiile statului de drept şi să asigure un sistem judiciar independent. Important este ca acest lider să aibă tot sprijinul popular necesar pentru a realiza aceste deziderate”, a subliniat Daul.

Preşedintele PPE a accentuat că popularii europeni susţin eforturile continue ale PLDM de a identifica un candidat comun al forţelor de centru-dreapta, or doar prin consolidare şi unire poate fi câştigată lupta pentru deoligarhizarea Republicii Moldova.

Joseph Daul a lansat un apel către organizaţiile internaţionale de a trimite un număr cât mai mare de observatori pentru monitorizarea scrutinului prezidenţial, astfel ca acesta să se desfăşoare liber, corect şi în mod democratic.

Sursa: www.pldm.md

Deputaţii PLDM au semnat moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Filip PLDM cheamă la protest în faţa Parlamentului