Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Maia Sandu este candidatul susţinut de PLDM la prezidenţiale

|versiune pentru tipar||
PLDM / 15 octombrie 2016
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Întrunit în şedinţă la 15 octombrie, Consiliul Politic Naţional al Partidului Liberal Democrat din Moldova a decis, cu unanimitate de voturi, susţinerea candidatului unic comun desemnat de Partidul “Acţiune şi Solidaritate”, Partidul “Platforma Demnitate şi Adevăr” şi PLDM, Maia Sandu, la funcţia de Preşedinte al Republicii Moldova.

Membrii CPN au subliniat că este o decizie responsabilă, curajoasă, care demonstrează maturitate politică, viziune şi discernământ. Desemnarea unui candidat unic, asupra cărei necesităţi a insistat permanent PLDM, dar şi partenerii din PPE oferă o şansă în plus accederii în turul II de scrutin a reprezentantului partidelor anti-oligarhice de dreapta.

“Apreciez efortul colegilor noştri, pentru că au ajuns la această decizie. Vreau să mulţumesc în mod special preşedintelui PPDA, Andrei Năstase, pentru curaj şi înţelegerea momentului istoric prin care trecem. În continuare trebuie să ne consolidăm echipele şi să ne conjugăm puterile pentru sprijinirea acestui candidat”, a declarat liderul PLDM, Viorel Cibotaru.

Membrii CPN au subliniat că miza alegerilor prezidenţiale din 30 octombrie este neadmiterea instaurării unui regim autoritar prin capturarea totală a instituţiilor statului de către un singur partid.

Sursa: www.pldm.md

PLDM cheamă la protest în faţa Parlamentului DA, Maia Sandu!