Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Un nou proiect de lege pentru demonopolizarea mass-media

|versiune pentru tipar||
PLDM / 22 martie 2017
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Un nou proiect de lege, care are drept scop demonopolizarea mass-media din Republica Moldova, a fost înregistrat la secretariatul Parlamentului de către deputatul PLDM, Grigore Cobzac.

Proiectul de lege a fost elaborat împreună cu Partidul Acţiune şi Solidaritate şi este prima iniţiativă comună a partidelor de opoziţie parlamentară şi extraparlamentară.

Iniţiativa legislativă prevede limitarea numărului de licenţe, una pentru radio şi una pentru televiziune, limitarea drepturilor demnitarilor de stat şi a persoanelor care fac parte din conducerea partidelor politice, precum şi a rudelor acestora de gradul I de a deţine acţiuni în instituţiile radiodifuzoare, îmbunătăţirea fondurilor de susţinere a radiodifuzorilor.

Deputatul Grigore Cobzac a menţionat că demonopolizarea presei în Republica Moldova este imperios necesară.

“Guvernarea a mimat procesul de demonopolizare a presei. Legea votată de majoritatea parlamentară nu vine să rezolve cu adevărat problema”, a spus Cobzac, subliniind că elaborarea acestui proiect de lege este rezultatul, inclusiv al discuţiilor cu mai mulţi europarlamentari, pe care i-a informat despre concentrarea mass-media din ţara noastră şi subminarea, din această cauză, a pluralismului de opinie şi a diversităţii surselor de informare a cetăţenilor.

Urmează pe proiectul să fie supus în timpul apropiat dezbaterilor publice cu societatea civilă şi reprezentanţi ai mass-media, conform prevederilor legale în materie de transparenţă decizională, astfel încât, odată adoptat, să contribuie la rezolvarea problemei monopolizării mass-media de către actorii politici.

Sursa: www.pldm.md

Alexandru Barbăroşie — deputat cu acte în regulă PLDM participă la congresul PPE