Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLR

Partidul Liberal Reformator a solicitat prezentarea actelor cu privire la tranzacţiile care ţin de Aeroport şi BEM

|versiune pentru tipar||
PLR / 19 septembrie 2013
Partidul Liberal Reformator

Astăzi, 19 septembrie, deputaţii Partidului Liberal Reformator, aşa cum au anunţat anterior, au înaintat o serie de demersuri către conducerea Ministerului Economiei şi a Agenţiei Proprietăţii Publice.

În demersuri, parlamentarii au solicitat să le fie puse la dispoziţie toate actele care ţin de pregătirea şi desfăşurarea concursului de concesionare a Aeroportului Internaţional Chişinău.

Amintim că anterior deputaţii fracţiunii liberale din Parlament, majoritatea reformatoare, au sesizat Curtea Constituţională pentru elucidarea legalităţii deciziei Guvernului privind darea în concesiune a celui mai important obiect de infrastructură aeriană a Republicii Moldova.

Pe lângă faptul că deputaţii consideră că decizia de concesionare a Aeroportului este neconstituţională, ei contestă şi concursul privind concesionarea acestuia. Ei constată că acest concurs nu a respectat prevederile legale cu privire la publicitatea şedinţelor comisiei de concurs şi publicarea actelor acesteia.

Astfel, a fost cerută prezentarea studiului de fezabilitate, procesele verbale ale şedinţelor comisiei de concurs şi proiectul contractului de concesionare.

Tot astăzi, deputaţi PLR au solicitat conducerii Ministerului Finanţelor şi Comisiei Pieţei Financiare să prezinte toate actele regulatorii interne ale Băncii de Economii care sunt ţinute în secret, dar şi explicaţiile pe marginea deciziei de a nu participa la achiziţionarea acţiunilor nou emise.

După prezentarea tuturor actelor, vor fi demarate acţiunile necesare în vederea stabilirii legalităţii tranzacţiilor realizate. În cazul depistării unor ilegalităţi, deputaţii liberal reformatori vor solicita pedepsirea vinovaţilor şi recuperarea pierderilor suferite.

Departamentul de Comunicare al PLR
Sursa: reformapl.md

Poziţia PLR privind sesizarea Curţii Consituţionale de către PL O delegaţie a deputaţilor liberal-reformatori a avut o întrevedere cu preşedintele Senatului României