Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLR

Poziţia PLR privind sesizarea Curţii Consituţionale de către PL

|versiune pentru tipar||
PLR / 17 septembrie 2013
Partidul Liberal Reformator

Partidul Liberal Reformator anunţă că sesizarea nr. 8b/2013, privind interpretarea articolului 13 din Constituţie, depusă la Curtea Constituţională la 26 martie 2013 de către deputatul Ana Guţu nu a fost retrasă de autor, aşa cum vehiculează unele surse mass-media.

Ana Guţu a solicitat transferarea examinării sesizării CC de pe 12 septembrie pe 11 septembrie în legatură cu deplasarea sa, pe 12 septembrie, la un eveniment academic internaţional. Dar Curtea a amânat examinarea acestei sezizări pentru un termen nedeterminat.

În acelaşi timp, sesizarea depusă azi, 17 septembrie de către deputaţii din grupul Ghimpu, vizavi de aceeaşi problemă, este un plagiat şi are la bază interese pur electorale.

“În perioada când am fost deputat PL am venit de mai multe ori la Mihai Ghimpu cu propunerea de a sesiza Curtea Constituţională referitor la interpretarea articolului 13 privind denumirea limbii. Dar de fiecare dată dumnealui spunea că nu e timpul potrivit şi că asta ar afecta poziţionarea politică a Partidului Liberal. Dupa căderea Guvernului AIE-II, a apărut pericolul unor alegeri anticipate şi eu am a decis să depun, totuşi, această sesizare pentru a soluţiona această problemă în actuala legislatură.

Acum, când el a adus PL-ul în opoziţie, şi-a amintit că problema limbii române în Constituţie este durerea sa sufletească. Acesta nu este decât un truc politic ordinar şi denotă mercantilismul şi tupeismul de care dă dovadă domnul Ghimpu.” a declarat Ana Guţu.

PLR condamnă acţiunile populiste ale deputaţilor din gupul Ghimpu şi consideră că Înalta Curte nu trebuie să admită spre examinare această sesizare atât timp cât nu se va examina sesizarea depusă de deputatul Ana Guţu.

Departamenul Comunicare PLR
Sursa: reformapl.md

Întrevedere cu ambasadoarea Suediei la Chişinău Partidul Liberal Reformator a solicitat prezentarea actelor cu privire la tranzacţiile care ţin de Aeroport şi BEM