Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLR

Întrevedere cu ambasadoarea Suediei la Chişinău

|versiune pentru tipar||
PLR / 17 septembrie 2013
Partidul Liberal Reformator

La 16 septembrie, Ana Guţu, preşedinta Comisiei parlamentare pentru Politică Externă şi Integrare Europeană a avut o întrevedere cu Ambasadoarea Suediei la Chişinău Doamna Ingrid Tersman.

În cadrul întrevederii au fost abordate problemele ce ţinde agenda parlamentară în sesiunea curentă, de priorităţile legislative vizând angajamentele RM ce ţin de parcursul european.

Ana Guţu a mulţumit Ambasadoarei Suediei pentru sprijinul constant şi substanţial pe care-l acordă Suedia prin proiecte ce ţin de securitatea energetică, solidaritatea comunitară, suma acestui suport depăşind 100 mln euro.

În acest context Ana Guţu a formulat sugestia unei posibile expertize din partea Suediei în materie de reformă educaţională, Suedia fiiind ţara membru UE cu cel mai înalt grad de calitate a educaţiei.

Ambasadoarea Suediei a salutat decizia liberal-reformatorilor de a vota un guvern pro-european la 30 mai 2013 şi a subliniat importanţa avansării RM pe calea integrării în UE.

Sursa: reformapl.md

Ana Guţu s-a întîlnit cu reprezentanţii diasporei moldoveneşti la Paris Poziţia PLR privind sesizarea Curţii Consituţionale de către PL