Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLR

Ana Guţu s-a întîlnit cu reprezentanţii diasporei moldoveneşti la Paris

|versiune pentru tipar||
PLR / 15 septembrie 2013
Partidul Liberal Reformator

La 14 septembrie deputatul Ana Guţu a avut o întâlnire cu reprezentanţii diasporei la Paris.

În cadrul întrevederii cetăţenii RM stabiliţi la Paris cu trai permanent au avut ocazia să audă din prima sursă informaţii referitor la situaţia politică din RM, perspectivele de evoluţie a procesului politic în contextul summit-ului Parteneriatului Estic de la Vilnus.

Reprezentanţii diasporei s-au arătat interesaţi şi au solicitat detalii asupra concesionării Aeroportului internaţional Chişinău şi transmiterii pachetului de 23% de acţiuni din proprietatea statului în gestionare privată de la BEM.

Un subiect de discuţie a constituit şi sesizarea la Curtea Constituţională pe motivul interpretării articolului 13 din Constituţie. Deputatul Ana Guţu a adus la cunoştinţa compatrioţilor săi detalii cu privire la fondarea Partidului Liberal Reformator şi evenimentele care au precedat lansarea ideii de creare a unei noi entităţi politice.

Cetăţenii RM stabiliţi cu trai permanent în ţările membre ale UE reprezintă segmentul civic cel mai educat şi mai pregătit pentru a accepta şi respecta valorile europene, ţinând cont de gradul înalt de responsabilitate şi adaptabilitate a diasporei la realităţile sociale, economice din UE.

Deputatul Ana Guţu le mulţumeşte tuturor participanţilor la întâlnirea din 14 septembrie pentru sensibilitate şi disponibilitate şi îi asigură pe toţi compatrioţii săi că va ţine cont de părerile şi opiniile lor, în procesul exercitării mandatului său de parlamentar.

Sursa: reformapl.md

PLR a prezentat simbolica oficială şi situaţia privind procesul de constituire şi înregistrare a partidului Întrevedere cu ambasadoarea Suediei la Chişinău