Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLR

PLR a prezentat simbolica oficială şi situaţia privind procesul de constituire şi înregistrare a partidului

|versiune pentru tipar||
PLR / 14 septembrie 2013 | 
Partidul Liberal Reformator

Astăzi, 14 septembrie, Partidul Liberal Reformator a prezentat, în cadrul unei conferinţe de presă, mai multe aspecte referitoare la evoluţia procesului de constituire şi înregistrare oficială a formaţiunii, stabilite în urma şedinţei comitetului organizatoric pentru convocarea Congresului de constituire a Partidului Liberal Reformator.

De asemenea, liberal-reformatorii şi-au prezentat noile atribute de imagine şi organizare — sediul (Chişinău, str. Mihai Eminescu, 68), culorile şi sigla.

Reamintim că la 21 iulie 2013 în cadrul Convenţiei naţionale a Consiliului de Reformare a Partidului Liberal, liderii organizaţiilor teritoriale, primarii, consilierii PL şi reprezentanţi ai autorităţilor locale au decis constituirea unei noi formaţiuni politice pe eşichierul politic de dreapta, având la bază doctrina liberală, ca soluţie optimă pentru situaţia creată în Partidul Liberal.

“Venim cu un mesaj coerent, cu o imagine deja construită. De azi înainte, activităţile noastre vor fi transparente, pentru ca cetăţenii să cunoască toate mesajle noastre. Vrem să venim ca o forţă de înnoire, de modernizare a clasei politice, cu promovarea mesajului pro-european. Avem deja constituite organizaţii în majoritatea raioanelor republicii.” a declarat deputaul Ion Hadârcă.

Vicepremierul Tatiana Potâng a menţionat că, în cadrul şedinţei de astăzi, reprezentanţii PLR în Guvern Ministrul Ecologiei Gheorghe Şalaru, Ministrul Apărării Vitalie Marinuţă, Ministrul Tineretului şi Sportului Octavian Bodişteanu, Viceministrul Transporturilor Boris Gherasim şi directorul Moldsilva Ştefan Chitoroagă au prezentat un raport de activitate în faţa colegilor liberal reformatori din teritoriu.

Vice-Preşedintele Parlamentului, deputatul Oleg Bodrug, a anunţat că cei peste 130 de participanţi la şedinţă au depus peste 15 mii de cereri de aderare din toate raioanele Republicii Moldova, colectate în perioada 21 iulie — 14 septembrie. În paralel, se desfăşoară procesul de constituire a organizaţiilor locale, care vor delega reprezentanţii lor la Congresul de Constituire. Acesta va avea loc la sfârşitul lunii octombrie — începutul lunii noiembrie, iar în zilele următoare după Congres, PLR va depune la Ministerul Justiţiei pachetul de acte pentru înregistrarea noului partid.

Deputatul Valeriu Saharneanu a descifrat semnificaţia simbolisticii partidului. Sigla PLR reprezintă un vultur în zbor, cu 12 stele pe aripi. Culorile albastru şi galben sunt culorile liberalilor europeni la care tinde să se alăture PLR. Stilul minimalist este un stil reformist ce sugerează progresul şi modernizarea, iar formele ascuţite — caracterul de care a dat şi va da dovadă PLR.

Vulturul simbolizează libertatea, puterea şi spiritul schimbării, iar dinamica vulturului şi stelele reprezintă scopul major al reformatorilor — integrarea Republicii Moldova în familia Uniunii Europene. Totodată, deputatul a anunţat că PLR va convoca o Adunare Populară în PMAN pe 24 noiembrie în susţinerea Summit-ului de la Vilnius.

Şeful fracţiunii liberale din Parlament, deputatul Ion Hadârcă a încheiat cu un mesaj de asigurare privind direcţia şi poziţia Partidului Liberal Reformator, referindu-se la etapa avansată în care se află procesul de constituire al partidului. Deputatul a subliniat atitudinea fermă pe care au demonstrat-o liberal reformatorii, menţionând atât sesizarea depusă la Curtea Constiţională privind concesionarea Aeroportului, cât şi rolul decisiv în formarea Coaliţiei de guvernare, reiterând astfel angajamentul pro-european al PLR.

“Noi am demonstrat autonomia noastră şi capacitatea de a rezolva operativ problemele care apar, dar asta nu înseamnă că venim în răspăr cu unitatea în coaliţie. Dimpotrivă, vrem să consolidăm, să păstrăm coaliţia, pentră că este vital necesară pentru cursul de mai deparate al Republicii Moldova”, a mai spus Ion Hadârcă.

Sursa: reformapl.md

PLR a adresat Preşedintelui Republicii Moldova o scrisoare deschisă prin care propune fondarea unui Institut de Studiere a Crimelor Comunismului Ana Guţu s-a întîlnit cu reprezentanţii diasporei moldoveneşti la Paris