Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLR

PLR a adresat Preşedintelui Republicii Moldova o scrisoare deschisă prin care propune fondarea unui Institut de Studiere a Crimelor Comunismului

|versiune pentru tipar||
PLR / 11 septembrie 2013 | 
Partidul Liberal Reformator

Astăzi, 11 septembrie, deputaţii fracţiunii liberale din Parlament, majoritatea reformatoare, au adresat o scrisoare deschisă Preşedintelui Republicii Moldova, domnului Nicolae Timofti.

În scrisoare, deputaţii liberal-reformatori solicită Preşedintelui statului dispunerea fondării unui Institut de Studiere a Crimelor Comunismului, care ar activa sub patronajul preşedinţiei Republicii Moldova.

Scopul esenţial al acestei unităţi de cercetare istorică este reabilitarea memoriei istorice a neamului românesc din Basarabia, care a avut de suferit cumplit în anii de ocupaţie sovietică.

Conform prevederilor autorilor, reabilitarea memoriei se va efectua în baza cercetărilor dosarelor de arhivă, documente scrise, audio, video, care demonstrează amploarea monstruozităţii genocidului organizat împotriva locuitorilor din fosta RSSM.

“Considerăm că un eventual decret al Dumneavoastră cu privire la fondarea Institutului de Studiere a Crimelor Comunismului sub înaltul patronaj al Preşedinţiei Republicii Moldova va constitui un act reparator de importanţă naţională, care, fie şi cu întârziere, dar va marca o filă nouă în reconstituirea memoriei istorice a cetăţenilor din Republica Moldova.” se menţionează în scrisoare.

Adresarea a fost semnată de cei 7 deputaţi liberal-reformatori, fracţiunea cărora face parte din Coaliţia de guvernare.

Sursa: reformapl.md

Partidul Liberal Reformator a atacat la Curtea Constituţională concesionarea Aeroportului Internaţional Chişinău PLR a prezentat simbolica oficială şi situaţia privind procesul de constituire şi înregistrare a partidului