Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLR

Deputaţii liberal reformatori au atacat în judecată concesionarea de către Guvern a Aeroportului Internaţional Chişinău

|versiune pentru tipar||
PLR / 25 octombrie 2013
Partidul Liberal Reformator

La 24 octombrie, deputaţii liberal reformatori au înaintat o cerere de chemare în judecată în procedură de contencios administrativ pe numele Guvernului, Agenţiei Proprietăţii Publice şi a Societăţii Comerciale “AVIA INVEST” SRL. În cererea lor, reclamanţii cer anularea tuturor actelor decizionale care au permis concesionarea activelor Î.S. “Aeroportul Internaţional Chişinău.”

Deputaţii liberal reformatori vor fi reprezentaţi în Judecată de către avocatul Teodor Cârnaţ care a dat curs apelului Partidului Liberal Reformator către societatea civilă şi specialiştii în drept pentru implicare în readucerea Aeroportului Internaţional Chişinău sub controlul statului.

Astăzi, 25 octombrie, Teodor Cârnaţ a organizat o conferinţă de presă în care a prezentat opiniei publice argumentele invocate de către deputaţii liberal reformatori în această nouă acţiune. Conform cererii de chemare în judecată, toate actele administrative în baza cărora s-a efectuat concesionarea au fost aprobate cu grave încălcări de procedură. Deşi Curtea Constituţională a evitat să se pronunţe pe marginea unor posibile încălcări, atât Hotărârile Guvernului cât şi procedurile aplicate în cadrul aşa numitului concurs de concesiune conţin încălcări vădite ale Legii Supreme.

Deputaţii semnatari sunt de părere că principiul publicităţii şi transparenţei a fost încălcat cu regularitate pe parcursul pregătirii şi desfăşurării concursului de concesiune. Modalitatea în care a fost desfăşurat acest concurs încalcă legislaţia naţională cu privire la administrarea proprietăţilor publice. Iar procedura de concurs închis contravine principiului transparenţei, fiind incompatibil cu ideea de concurenţă liberă.

Liberal reformatorii urmăresc, precum au promis, să obţină în instanţa de judecată anularea Hotărârilor Guvernului care au permis concesionarea Aeroportului şi anularea Contractului de concesiune.

Departamentul de Comunicare al PLR
Sursa: reformapl.md

Discursul deputatului Ion Hadârcă în cadrul dezbaterii moţiunii de cenzură din 22 octombrie Ion Hadârcă: Pace în suflet şi unire în Ţară, dragi compatrioţi!