Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLR

Viceministrul Agriculturii şi Industriei Alimentare, Sergiu Gheţiu s-a întîlnit cu studenţii liberali reformatori

|versiune pentru tipar||
PLR / 8 noiembrie 2013
Partidul Liberal Reformator

Ieri, 7 noiembrie în incinta sediului PLR, a avut loc întrunirea studenţilor liberali reformatori cu domnul Sergiu GHEŢIU, Viceministru al Agriculturii şi Industriei Alimentare. La întrunire au fost prezenţi peste 30 de studenţi ai universităţilor din Republica Moldova, inclusiv de la Universitatea Agrară de Stat din Moldova.

Studenţii au fost interesaţi de informaţii ce ţin de subvenţionarea agriculturii, programe de finanţare rurală a agriculturii precum şi de aspectele ce ţin de impactul parafării şi semnării acordului de liber schimb între Republica Moldova şi Uniunea Europeană asupra agriculturii autohtone. De atenţie sporită a beneficiat şi subiectul ce vizează interzicerea exportării către Federaţia Rusă a vinurilor produse în Republica Moldova.

Dl. Sergiu Gheţiu a descris procesele pe care le coordonează Ministerul Agriculturii în cadrul adaptării agriculturii şi industriei alimentare moldoveneşti la cerinţele şi nivelul celor europene, în contextul adoptării aquis-ului comunitar pentru Republica Moldova. De asemena viceministrul agriculturii a menţionat rolul important al tinerilor specialişti în procesul de dezvoltare şi implimentare a noilor tehnologiilor în sfera agro-alimentară dar şi necesitatea creşterii ponderii business-ului agricol pentru economia ţării.

La final studenţii i-au mulţumit domnului viceministru pentru întîlnire şi discuţie şi au stabilit să organizeze, pe viitor alte întîlniri cu reprezentanţii Ministerului Agriculturii.

Sursa: reformapl.md

Liderii PLR s-au întîlnit cu profesorii de la UTM Deputatul PLR Ana Guţu solicită CCA retransmitera posturilor TV româneşti pe teritoriul RM