Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLR

Deputatul PLR Vadim Vacarciuc merge la Kiev cu un mesaj de susţinere pentru manifestanţii de pe Maidan

|versiune pentru tipar||
PLR / 6 decembrie 2013
Partidul Liberal Reformator

Astăzi, 6 decembrie, la sediul central al Partidului Liberal Reformator a avut loc o conferiţă de presă cu tema: “Situaţia social-politică din Republica Moldova în perioada post-Vilnius”, la care au participat Ion Hadârcă, preşedintele fracţiunii liberalilor reformatori din Parlament, deputaţii Oleg Bodrug, Ana Guţu şi Ofiţerul Internaţional PLR, Ludmila Lupu.

De asemenea, la conferinţă a participat şi deputatul liberal reformator Vadim Vacarciuc care a anunţat că în vederea consolidării relaţiilor cu partenerii din afara ţării, pleacă la Kiev pentru a transmite un mesaj de susţinere a Ucrainei în lupta sa pentru integrarea europeană. Discursul de susţinere va fi rostit în faţa manifestanţilor pentru integrarea europeană din Kiev.

“Trebuie să ne susţinem reciproc în procesul de integrare europeană iar Ucraina trebuie să fie un partener al Republicii Moldova în acest proces.” a declarat Vadim Vacarciuc.

Ceilalţi participanţi la conferinţă au trecut în revistă evenimentele petrecute în prima săptămînă după Summitul de la Vilnius şi au făcut o totalizare a acestei săptămîni politice.

Preşedintele fracţiunii liberal reformatoare a vorbit despre vizitele şi întîlnirile conducerii Republicii Moldova cu Secretarul de Stat al SUA John Kerry, Preşedintele Senatului României Crin Antonescu, Ambasadorul UE în RM Pirkka Tapiola. Vicepreşedintele Parlamentului Oleg Bodrug, a informat audienţa despre participarea sa în componenţa delegaţiei Parlamentului Republicii Moldova la cea de-a 6-a sesiune plenară a Adunării Parlamentare a Organizaţiei pentru Democraţie şi Dezvoltare Economică (GUAM).

Ofiţerul Internaţional PLR Ludmila Lupu a menţionat despre faptul că reprezentanţii PLR au participat şi la Congresul Alianţei Liberalilor şi Democraţilor pentru Europa (ALDE) de la Londra iar deputatul Ana Guţu a salutat decizia Curţii Constituţionale din 5 decembrie prin care a fost oficializat şi recunoscut statutul de drept al limbii române în Republica Moldova.

Sursa: reformapl.md

Lingvistul Ana Guţu a făcut dreptate Limbii Române în Republica Moldova Organizaţia municipală PLR Chişinău şi-a delegat reprezentanţii la Congresul de Constituire a formaţiunii