Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLR

Partidul Liberal Reformator a organizat o conferinţă de presă cu participarea primarilor PLR

|versiune pentru tipar||
PLR / 21 decembrie 2013 | 
Partidul Liberal Reformator

Astăzi, 21 decembrie, Partidul Liberal Reformator a organizat o conferinţă de presă cu participarea primarilor PLR.La conferinţă au fost prezenţi 82 din cei o sută de primari care au învins în alegerile locale pe listele Partidului Liberal şi au aderat la Partidul Liberal Reformator.

“La grupul celor 82 de primari PLR au aderat încă 9 primari din rîndul celor independenţi şi din alte formaţiuni politice.” a comunicat moderatorul conferinţei, Tatiana Potîng, Viceprim-ministru, vicepreşedintele PLR.

Conferinţa a avut loc în cadrul întâlnirii Conducerii Partidului Liberal Reformator cu primarii PLR din republică. Aceştia au vorbit despre proiectele realizate în anul 2013 şi iniţiativele de dezvoltare locală şi regională pentru anul 2014.

În cadrul conferinţei, Valentina Casian, primar de Străşeni a comunicat celor prezenţi despre activitatea primăriei Străşeni şi a accentuat că cetăţenii aşteaptă realizarea promisiunilor electorale făcute de primari în campania electorală.

“Suntem obligaţi să realizăm obiectivele asumate în campania electorală. Dar cele mai mari probleme ale localităţilor — cele care ţin de infrastructură necesită finanţare, fonduri de care localităţile nu dispun. În acest sens, colaborarea cu puterea centrală, cu colegii din Guvern şi Parlament este foarte importantă pentru noi.” a menţionat Valentina Casian.

Primarul de Feşteliţa, Ştefan Vodă, Nicolae Tudoreanu, Primarul satului Bulboci, Soroca, Iurie Cojocaru şi Primarul de Slobozia Mare, Cahul, Valentina Carastan, de asemenea, au confirmat importanţa conlucrării dintre puterea locală şi puterea centrală pentru realizarea obiectivelor de modernizare şi îmbunăţire a vieţii comunităţilor locale.

“Este o premieră astăzi — se întâlnesc cei de la conducerea ţării cu cei din localităţile chiar şi cele mai mici, cu Primarii, cei care sunt talpa ţării. Probabil de aceasta sunt aici majoritatea primarilor care au fost înaintaţi din partea PL. Noi, primarii, ne-am angajat să ducem schimbarea până la capăt şi vom realiza schimbarea alături de echipa PLR.” a menţionat Petru Gandrabur, Primar de Ţiganca, Cantemir.

În final, Preşedintele PLR, Ion Hadârcă a declarat că această îtrunire, a conducerii PLR cu Primarii afiliaţi partidului are drept obiectiv să transmită un mesaj de coeziune socială şi politică a partidului cu primarii şi comunităţile locale.

“Drumul ales de noi, şi promis cetăţenilor, este unul european, care vine să aducă modernizarea la toate nivelurile. Primarii noştri sunt emisarii integrării europene în toate colţurile ţării, iar susţinerea lor este un argument convingător a justeţii pasului pe care l-am făcut. Aducem mulţumiri şi primarilor care au învins în campania electorală pe listele altor formaţiuni politice şi celor independenţi, care acum sunt aici, cu noi. Îi chemăm alături de noi şi pe ceilalţi, pentru ca să avem, împreună un viitor european!” a declarat Preşedintele PLR.

Sursa: www.plr.md

Internaţionala Liberală: PLR este “piatra de temelie” a viitorului european al Republicii Moldova Colinde şi urături la sediul PLR